Illustrasjon: MulticonsultIllustrasjon: MulticonsultIllustrasjon: Multiconsult

Multiconsult med modellprosjekt for modellbasert prosjektering

Multiconsult Kristiansand har gjennomført et E18-prosjekt i Telemark som en del av Vegvesenets satsing på å bli gode på modellbasert prosjektering.

Det skriver Vianova Systems i en pressemelding onsdag.

Multiconsult-prosjektet ble gjennomført ved bruk av Novapoint og samhandlingsløsningen Quadri fra Vianova Systems.

E18-prosjektet Midtrekkverk Tangen - Aust-Agder grense har som formål å øke trafikksikkerheten på E18 mellom Tangen ved Kragerø og fylkesgrensen mot Aust-Agder. Langs den 7 kilometer lange strekningen skal det fra våren 2015 bygges midtrekkverk og mykt sideterreng, samt forbikjøringsfelt på deler av strekningen. Multiconsult ble tildelt prosjektet på basis av en minikonkurranse i en rammeavtale som Statens vegvesen har med fem firmaer i Region Sør.

– Vi vant på pris, kompetanse og oppgaveforståelse. Grunnen til at vi traff på pris, var at vi valgte å kjøre det som et BIM-prosjekt, og faktisk kunne legge oss noe lavere enn tradisjonell prising, opplyser Jon Olav Upsal, oppdragsleder for samferdsel i Multiconsult Kristiansand.

– Vi har tidligere testet ut ulike typer programvare i prosjekter, men da vi her fikk anledning til å prøve Vianovas nye BIM-løsning Novapoint og Quadri, grep vi sjansen. Vi har jobbet mye med Novapoint tidligere, så vi ville se hva Vianova hadde utviklet Quadri til, og se om det kunne møte Statens vegvesens modellkrav, uttaler Ernest Haugland, disiplinleder for vei i Multiconsult Kristiansand.

– Og det ser veldig bra ut, påpeker Jon Olav Upsal i pressemeldingen.

– Ikke alt riktignok har fungert helt etter forventningene, men det aller meste har løst seg underveis. Noen utfordringer skyldes sikkert oss selv, noe bunner i mangelfulle grunnlagsdata levert i starten, og noe kommer av småbugs og mangler vi har funnet i programvaren, sier han.