Betong gleder og engasjerer

Det har vært en opplevelse å være med på sluttseminaret til det store internasjonale Coin-prosjektet

Det som har gledet aller mest er det fantastiske engasjementet og humøret som har preget foredragsholderne. Dette er folk som simpelthen elsker sitt fag. Det er ikke tvil om at mange har lært mye, men gjennom dette prosjektet har man også fått frem mye ny og viktig kunnskap som vil tjene betongnæringen på alle måter.

Betong er et fantastisk materiale. Nano-teknologi og annen avansert teknologi har gjort at betongmaterialet kan få langt flere anvendelsesområder enn tidligere. Foredragsholderne klarte på en utmerket måte å formidle selv de vanskeligste ligninger og de mest kompliserte grafer på en slik måte at selv en enkel redaktør kunne følge med.

Det ligger et enormt materiale i dette prosjektet. Nå er det viktig at dette blir brukt og utviklet videre. For vår del håper vi at dette forskningsprosjektet kan føres videre i en eller annen form.

Konferansen ble avsluttet med en paneldebatt hvor Kjell Skjeggerud, Norcem, Jan Eldegard, byggutengrenser.no, Elisabeth Schjølberg, Multiconsult, Anders Sjaastad (Yngres Betongnettverk) og Tor Arne Martius-Hammer deltok. Dyktig moderator var Lisbeth Alnæs, Sintef.

Terje F Rønning, Norcem har vært styreleder for Coin. Det var en tydelig stolt styreleder som avsluttet den flotte betongsamlingen.