Firesafe inngår avtale med Coor

Firesafe har inngått en nasjonal rammeavtale med facility management-selskapet Coor Service Management.

Avtalen inkluderer brannsikring og branntetting av alle Statoil-eide kontor- og produksjonslokaler i Norge.

Firesafe har vært engasjert i arbeidet med brannsikring og –tetting på Statoils bygg på Forus i Stavanger og på Sandsli i Bergen i flere år. Nå har de inngått en nasjonal rammeavtale med facility management-selskapet Coor Service Management, som i år signerte en tiårsavtale med Statoil om drift av deres bygg. Firesafe skal gjennom avtalen dekke alle Statoils egeneide kontor- og produksjonslokaler i Norge.

Avropene på avtalen avhenger av Coor og Statoils behov og interne prioriteringer. Det er derfor vanskelig å anslå en konkret verdi, men Ameln sier oppdraget er av en vesentlig størrelse.

- Totalt dreier dette seg om en bygningsmasse på cirka 580 000 kvadratmeter, sier Firesafe-sjefen.

Viktig samarbeid med Coor

– For oss er dette først og fremst en avtale med Coor Service Management. Firesafe tilfører Statoil sin spesialkompetanse gjennom Coor, understreker Ameln.

Han mener forholdene ligger til rette for et godt samarbeid. – Coor er en av de fremste aktørene i sin bransje. Vi ser frem til et godt samarbeid i årene fremover, sier Ameln.

Viktig med lokal tilstedeværelse

Rammeavtalen gjelder i to år og omfatter totalt 10 lokasjoner. Firesafe dekker de fleste tjenestene i rammeavtalen selv, mens noe vil bli utført av underleverandører.

I likhet med Coor og Statoil har Firesafe avdelinger spredt utover hele landet. Ameln mener dette er en fordel for å vinne oppdragene som skal leveres til Statoil.

- Hvis man ser på lokasjonene hvor Coor og Statoil har kontor- og produksjonslokaler, er det stort overlapp med våre avdelinger. Slik er det mulig å tilby lokal tilstedeværelse der byggene befinner seg, samtidig som man forholder seg til én overordnet kontaktperson hos oss som leverandør, sier Ameln.