Illustrasjon: Nordic Office of Architecture

Peab bygger bru på Bergen lufthavn

For 63,5 millioner kroner skal Peab Anlegg bygge ei 230 meter lang betongbru i tilknytning til det nye terminalbygget på Bergen lufthavn, Flesland.

Det skriver Peab i en pressemelding tirsdag.

Det nye terminalbygget på Bergen lufthavn vil, i likhet med Oslo lufthavn, ha avgangshall i én etasje og ankomsthall i en annen. Betongbrua vil fungere som adkomstvei til andre etasje på terminalen, skriver Peab.

Det vil ta omtrent halvannet år å bygge brua. Selve betongarbeidene starter sommeren 2015, mens vinteren, ifølge pressemeldingen, skal gå med til prosjektering og planlegging.

Oppdraget gjennomføres som totalentreprise, og oppdragsgiver er Avinor - Bergen lufthavn, Flesland.

– Vi er glade for at vi har fått tillit av Avinor til å bygge betongbrua. For oss er det både et spennende og krevende prosjekt, og vi ser frem til å samarbeide med den profesjonelle byggherreorganisasjonen i prosjektet, sier distriktssjef Jan Vidar Lie i Peab Anlegg.

Eksisterende flyterminal på Bergen lufthavn, Flesland ble ferdigstilt i 1988, og er opprinnelig dimensjonert for omtrent 2,8 millioner passasjerer. Kapasiteten er ved senere utvidelser økt til 3,4 millioner passasjerer. I 2013 reiste 6 millioner passasjerer over Flesland, heter det i meldingen.

Byggingen av den nye terminalen, terminal 3, skal føre til det som nærmest er en dobling av kapasiteten. Det nye terminalbygget skal være ferdigstilt våren 2017.