Stortinget går inn for ny E18

En enstemmig transportkomite og et solid stortingsflertall har talt. Det skal bygges ny E18 gjennom Asker og Bærum.

Det skriver NRK Østlandssendingen i en artikkel på sine nettsider.

– Det er ingen tvil; vi skal ikke forsinke prosjektet. Det skal bygges ny E18, sier leder for Akershus Arbeiderparti, Sverre Myrli til statskanalen.

SV har, ifølge nrk.no, fremmet forslag om å sette i gang en ny og grunnleggende utredning av hele behovet av ny E18, og det som skal bli norgeshistoriens største anleggsprosjekt, er derfor på Stortingets dagsorden.

Men ifølge transportkomiteen, hvor SV ikke er representert, kan partiet se langt etter en slik utredning.

– Hovedbudskapet er at det er store trafikkproblemer i vestkorridoren, lange køer og det er vanskelig å komme frem. Det haster å få bygd ny E18. Vi bør ikke legge opp til prosesser som forsinker utbyggingen, sier Myrli til nrk.no.

Myrli uttaler likevel at man kan se på måter å senke prisen på. Også Venstres nestleder i transportkomiteen, Abid Raja, sier til NRK at 40 milliarder kroner er mye penger.

– Det er grunn til å være bekymret for hvor mye dette vil koste. Men det er et bredt politisk flertall i Oslo og Akershus som har sluttet seg til Oslopakke 3. Vi kan ikke trekke ut et prosjekt som vi plutselig ikke liker lenger. Men det er et kostnadsspørsmål her, og alt som kan bidra til å få ned kostnadene vil være lurt for politikerne å se på.