Adm. dir. Kari Bro i Rockma System AB (t.v) og Marius Hauki leder for avdeling technologies i Amberg Norge AS er fornøyd med at de nå skal samarbeide i Norge. Begge var på plass under Fjellsprengningsdagen.

Amberg og Rockma slår seg sammen

- Ved å kombinere våre systemer kan vi tilby noe som er unikt i det norske tunnelmarkedet.

Det sier Marius Hauki, leder for avdeling technologies i Amberg Norge AS.

Selskapene Amberg og Rockma leverer to ulike analysesystemer for tunneler Amberg leverer utstyr for tunnelseismikk hvor man kan se 150 meter inn i fjellet, med lav oppløsning. Rockma sitt analyseverktøy har derimot kort rekkevidde på under 30 meter, men med en veldig høy oppløsning og detaljering.

– Vi synes det er naturlig å kombinere disse to systemene. Vi har diskutert et samarbeid i ett års tid og har denne uken underskrevet en avtale som innebærer at Amberg nå skal representere Rockma i det norske markedet, opplyser Hauki.

Hauki sier videre at Rockma sitt analyseverktøy for tunneler blir brukt i en rekke prosjekter i regi av Jernbaneverket og Statens vegvesen og at systemet derfor i prinsippet er å regne som industristandard i Norge.

– Rockma har et ledende system for kort rekkevidde. Med Ambergs kompletterende produkter kan vi nå tilby kontinuerlig dekning fra null til 150 meter. Vi føler vi rykker litt ved konkurranseforholdene i markedet fordi vi nå kan tilby et mye mer komplett produkt, sier Hauki.