Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre ved spakene under åpningen av Isachsens Lærlingesenter i Solbergelva.

Støre åpnet Isachsens Lærlingesenter

Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre moret seg i en av anleggsmaskin-simulatorene da han tidligere i dag åpnet Isachsens Lærlingesenter i Solbergelva.

– Spennende, utbrøt AP-lederen, mens smilet satt løst da han lekte seg i en av simulatorene i de nye lokalene til Isachsen Gruppen.

Sammen med en rekke bransjefolk, elever og politikere, stor Gahr Støre for den offisielle åpningen av Lærlingesenteret.

– En gledens dag

– Dette er en gledens dag. Ideen om å etablere et lærlingesenter hos oss, kom fordi vi tydelig ser behovet for denne typen utdannelse i bygg- og anleggsbransjen, sier gründer og strategisk rådgiver i Isachsen Gruppen, Rune Isachsen til Byggeindustrien.

Topp fasiliteter

Det nye utdannelsestilbudet kunne ikke ha fått bedre fasiliteter enn i de nye lokalene til suksessbedriften i Solbergelva utenfor Drammen. I topp moderne lokaler får bilmekanikere, elektrofagfolk, anleggsgartnere og maskinførere gjennomføre en lærlingperiode.

– Vi skal bidra til at både Isachsen Gruppen og anleggsbransjen generelt skal få god rekruttering. Når det gjelder Lærlingesenteret, er vi ikke en konkurrent, men en kollega i bransjen, sier Isachsen.

Skryt fra ordføreren

Under åpningen var en klasse fra Eknes ungdomsskole, en klasse fra Sagrenna yrkesskole i Kongsberg og en klasse fra Drammen yrkesskole til stede. Det var også ordfører Bent Inge Bye (AP) i Nedre Eiker kommune.

– Dette er virkelig gledelig, spesielt fordi anleggsbransjen trenger tilskudd av nye og flinke fagfolk. Jeg setter stor pris på at Isachsen Gruppen har tatt initiativ til å etablere et topp moderne lærlingesenter her i Solbergelva, sa Bye til Byggeindustrien.

Startet med en lastebil

Isachsen Gruppen ble startet i 1986 av Rune Isachsen. Kjøpet av en lastebil den gangen, skulle bli starten på en suksessbedrift som nå teller 430 ansatte, og som i fjor omsatte for nærmere 1,1 milliarder kroner.

– Vi har jobbet knallhardt i alle disse årene, og faktisk har vi ikke hatt røde tall i regnskapet et eneste år, smiler Rune Isachsen.