Ragnhild Nordmelan i Rambøll (fra venstre), Dordi Skjevling i COWI, Arve Grinden i Multiconsult og Sveinn Thorolfsson i NTNU. Foto: Christen Ræstad / RIF

Beste VA-master i RIF

Arve Grinden i Multiconsult er tildelt prisen for beste masteroppgave i vann- og miljøteknikk av RIFs ekspertgruppe.

Det skriver RIF i en pressemelding på sine nettsider.

Tittelen på årets vinneroppgave er «Numeric Modeling of Combined Hydraulics and infiltration on Grassed Swales», heter det i meldingen.

Arve Grinden vant også Dr. techn. Olav Olsens pris, Den frie tanke - Nyskapingsprisen, tidligere i november.

I sin begrunnelse skriver juryen blant annet at vinneroppgaven er et godt bidrag til å etablere en numerisk modell som er i stand til å modellere kombinert infiltrasjon og overvannstrømning gjennom gresskledde vannveier.

RIFs fagutvalg uttaler at oppgaven er svært interessant med tanke på dimensjonering av vannveier, hvilket kan være et viktig bidrag til fremtidige overvannsløsninger som må håndtere nye utfordringer forårsaket av et endret klima.

 Veileder for oppgaven var Sveinn T. Thorolfsson ved NTNU.

Les et sammendrag av masteroppgaven her.

Prisen er innstiftet av RIFs Fagutvalg for Vann og Miljø, og er en anerkjennelse for spesielt god Masteroppgave innen temaet Vann og Miljø.

Prisen gis til enkeltpersoner som har innlevert Masteroppgave ved NTNU (Norges teknisk- naturvitenskapelig universitet) eller NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet) inneværende år.

Prisens totale verdi er inntil 10.000 kroner, og vinneren tildeles også et diplom.