Homleid

Hoksrud vil etterspørre mer enn pris

Statssekretær Bård Hoksrud sier samferdselsdepartementet er opptatt av å utvikle kontraktsformer som vektlegger andre parametere en pris.

Rett før Bård Hoksrud gikk på talerstolen under Fjellsprengningsdagen hadde han hørt NFF-formann Heidi Bergs innledning hvor hun blant annet kom inn på at offentlige byggherrer må etterspørre kontraktsformer som etterspør mer enn kun laveste pris. Hoksrud sier han er enig i dette.

- Pris vil alltid være en viktig driver, men vi er opptatt av at det også går ann å vektlegge andre parametere, sier Hoksrud til Byggeindustrien.

Statssekretæren mener offentlige sektor har blitt mer bevisste på at ikke alt handler om pris.

- Jeg opplever at vi er blitt flinkere til å vektlegge kvalitet, ikke minst det å tenke kvalitet i et lengre perspektiv, sier Hoksrud.

Hoksrud kommer også inn på at Samferdselsdepartementet har utfordret Vegdirektoratet til å analysere noen av prosjektene som akkurat er blitt gjennomført og finne ut om det er mulig å redusere kostandene uten at det går ut over kvaliteten.

- Er det noen ting vi kan gjøre enklere og mer effektivt? Jeg opplever anlegg som en bransje som er effektive og tenker smarte løsninger, men vi må allikevel spørre oss om det er mulig å tenke enda smartere når vi bygger ut nye veiprosjekter, sier Hoksrud.