Kristen Olav Dahl kunne motta Gullfeiselen fra NFF-formann Heidi Berg. (Foto: Ådne Homleid)

Kristen Olav Dahl fikk Gullfeiselen

Årets Gullfeisel gikk til Kristen Olav Dahl, som kan se tilbake på imponerende karriere i anleggsbransjen.

Karrieren startet som rådgivende ingeniør i Oslo. Overgangen til entreprenør kom allerede etter fem år. Da ble det anleggsledelse for en rekke kraftanlegg og dambygging i inn og utland, samt store offshorekonstruksjoner og bruer. Har har blant annet sittet som direktør hos Furuholmen.

Dahl har arbeidet i hele 17 land gjennom karrieren.

- Han er alltid nytenkende, alltid i front på utviklingen av ny teknologi, har vært blant de første som forutså og beskrev bruk av datastyring i tunnelrigger og han har presset på i eget entreprenørfirma for å investere i utvikling av nytt og innovativt utstyr som ga firmaet et konkurransefortrinn, og ikke minst inspirerte det til kreativitet hos de ansatte, uttalte styreformann Heidi Berg da hun delte ut gullfeiselen.

- Med den tøffe konkurransen vi nå ser i Tunnelbransjen, ønsker vi å hedre den norske entreprenøren, - alltid nytenkende, kreativ, effektiv og stolt. Dermed går årets Gullfeisel, til en som nettopp representerer dette. Et eksempel til etterfølgelse for vår stolte entreprenørstand. En mann som har 60 yrkesaktive år i vår bransje. Vår alles, alltid like innovative, Kristen Olav Dahl, uttalte Berg.