Tangtunnelen i Stjørdal. Arkivfoto

Reinertsen: - Dårlig tunnelrådgivning satte arbeidere og hus i fare

Da Tangtunnelen på E6 i Stjørdal ble bygget, førte dårlig geologisk rådgivning til farlige forhold, hevder Reinertsen.

Det skriver Adresseavisen i sin papirutgave.

Nå krever Reinertsen erstatning for dårlige råd fra Norges Geotekniske Institutt(NGI).

Ifølge saksdokumenter som Adresseavisen har fått tilgang til, hevder entreprenørselskapet at dårlig rådgivningen påførte dem ekstrakostnader på 64 millioner kroner.

Reinertsens totalentreprise på prosjektet var verd rundt 116 millioner kroner, heter det i artikkelen.

Reinertsen mener, ifølge Adresseavisen, at NGI burde ha oppdaget hvor dårlige grunnforholdene på Tangmoen i Stjørdal egentlig er. Flere hus i området skal ha blitt påført omfattende setningsskader, og det skal også ha vært fare for folk og maskiner på prosjektet.

Mandag startet den ukelange rettssaken i Oslo tingrett der Reinertsen sammen med forsikringsselskapet Gjensidige krever erstatning for ekstrautgiftene. Motparten i retten er NGI og deres forsikringsselskap If Skadeforsikring.

– Man fikk en rådgivning fra NGI som gikk både på sikkerhet og stabilitet i byggegropa og setninger i grunnen. Disse setningene ble betydelig høyere enn det som NGI hadde kommunisert til Reinertsen på forhånd. Da skaden skjedde måtte prosjektet gjennomføres på en fordyrende måte. Ekstrakostnadene krever Reinertsen og Gjensidige forsikring at NGI og IF forsikringsselskap må erstatte, sier Reinertsens advokat i saken, Frode Henning Antonsen fra Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange.

NGI har på sin side fremmet krav mot Reinertsen for penger de har utestående etter oppdraget. I alt handler dette om 1,7 millioner kroner og forsinkelsesrenter, skriver Adresseavisen.