Vinnergruppen som får dra til Trondheim og presentere sin løsning for framtidens barnehage besto av Sedef Bayaeidi (fra venstre), Ruwayda Siyad Nuy og Hamda Yunus. Lydia Maria Frimpong Moen og Martine Fjellbu Walmestad var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Omsorgsbygg

Elever designet fremtidens energibarnehage

350 skoleelever ved Kuben yrkesarena fikk ett døgn på seg til å designe fremtidens barnehage i Enova-cup.

I tre uker har elever ved Kuben yrkesarena på Økern i Oslo forberedt seg på et hemmelig oppdrag fra Omsorgsbygg Oslo KF i forbindelse med årets Enova-cup.

Forrige uke fikk de utfordringen å designe fremtidens energieffektive barnehage, og dette skulle de gjøre på ett døgn.

Det skriver oppdragsgiver og Kuben-partner Omsorgsbygg Oslo KF i en pressemelding.

Under finalen presenterte også naturfaglærerne ved Kuben et bang-foredrag, med mye visuell fysikk-moro. Foto: Omsorgsbygg

Årets gründercamp på Kuben er, ifølge meldingen, den største noensinne, med over 350 deltakende elever. Etter over to ukers forberedelse med temaet «Energi for framtiden», fikk elevene ett døgn på å skissere en barnehage som de mente ville møte fremtidens utfordringer i forhold til energieffektivisering og avfallshåndtering. Deretter var det presentasjon av resultatet i delfinaler, før de ti beste forslagene konkurrerte i hovedfinalen.

– Gründercampen er en undervisningsmetode som Kuben har gode erfaringer med. Det er et krydder i undervisningshverdagen, og kan tilføre ny motivasjon til skoletrøtte elever, uttaler Omsorgsbygg.

Ansvarlig for campen er Trine Skarvang ved Kuben videregående skole.

Kuben og Omsorgsbygg inngikk for et år siden partnerskap for gjensidig å kunne utnytte hverandres kompetanse. Et team på sju fra Omsorgsbygg har både holdt foredrag, jobbet med veiledning av elevene underveis, og til slutt sittet i juryen som skulle kåre vinneren. Vinnergruppen drar til Trondheim på nyåret for å konkurrere i landsfinalen i Enova-cup.

Gruppen som til slutt vant konkurransen på Kuben, hadde, ifølge meldingen, satt barna i sentrum, og scoret høyt på det. De tok utgangspunkt i prinsippet Dome House – at barnehagen blir overbygget med en glasskuppel for å spare energi. Juryen begrunnet sin beslutning med at «Domen» var både fremtidsrettet og realistisk, at de hadde helhetlige tanker rundt blant annet avfallshåndtering.