Kolleger, venner og den nærmeste familien var samlet for å feire jubilanten Arne Skjelle.Øyvind Skarholt ønsket alle gjestene velkommen.Jon Sandnes gratulerte jubilanten.Per Helge Pedersen takket for det lange samarbeidet.Per Jæger gratulerte SkjelleJan Gunnar Fjeldstad takket Arne Skjelle.Narve Ludvigsen jobbet med Skjelle gjennom flere år.

Mange ville feire Skjelle

Arne Skjelle, en av byggenæringens mest sentrale skikkelser gjennom de siste tiårene, feiret 70 år mandag 24. november.

Feiringen skjedde sammen med en rekke nåværende og tidligere kolleger og venner fra næringen han har vært en del av i så mange år.

Arne Skjelle har vært meget sentral i organisasjonslivet i byggenæringen og har hatt en rekke ulike stillinger.

Karrieren startet imidlertid i Esso, før han en periode jobbet i Aas-Jakobsen. Senere lokket betongen, hvor han jobbet spesielt mye med betongelementbransjen.

Fra 1996 til 2011 var han adm. direktør for bransjeorganisasjonen Byggevareindustrien. Før det var han sjef for daværende Byggeindustriens Landsforening (BL) som inngikk i BNL.

Etter at han gikk av i Byggevareindsutrien fungerte han som toppsjef i to meget tunge lederstillinger, først som adm. dir. for hele Byggenæringens landsforening (BNL), før han overtok etter Jon Sandnes (som gikk til BNL) som toppsjef i Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg (EBA) i 2013. Her ledet han skuta i noen måneder før Kari Sandberg ble ansatt som permanent toppsjef. Siden har han arbeidet med spesialprosjekter innen BNL. Dette er også noen han vil fortsette med i tiden fremover.

For 70 år er selvsagt ingen alder for en som er så sprek som Skjelle. Han ser ingen grunn til å roe ned tempoet.

Det er ingen tvil om at Arne Skjelle er selve personifiseringen på organisasjonslivet i byggenæringens organisasjoner. Han har vært en samlende karakter i et til tider friskt farvann, og er en person alle kommer godt overens med. Ingen har et vondt ord å si om den meget erfarne fagmannen, som ble utdannet sivilingeniør ved NTH.

Ved siden av de mange ulike stillingene han har bekledt, har han også hatt flere styreverv opp gjennom årene.

Mange har også latt seg imponere over den gode formen til jubilanten, og han har mange merker fra Birken på samvittigheten. Mange vil også fortsatt slite tungt med å holde følge med ham både på ski og på beina.

Rundt 70 personer var samlet for å feire jubilanten i NHO-bygget tirsdag. Ved siden av flotte gaver ventet også mange godord.

Vi i Byggeindustrien/BMS stiller oss i den lange rekke av gratulanter.