Knut Tiseth blir ny norsk Unicon sjef.

Geir Egil Skog

Tiseth blir ny Unicon-sjef

Knut Tiseth ( 50) er valgt som ny administrerende direktør for Unicon AS med virkning fra 1. januar 2015.

Han etterfølger Stein Tosterud (62) som går over i en planlagt seniorrolle i virksomheten.

- Med denne beslutningen tar vi et nytt viktig skritt i den retningen vi staket ut for noen år siden – å forberede Unicon Norges organisasjon for fremtiden samtidig med at vi sikrer kontinuitet, sier CEO Paolo Zugaro som leder Cementir Nordic&Baltic.

- Det har vi gjort ved å sette opp en Distriktsleder organisasjon, reorganisere Regionene og fylle våre viktige lederposisjoner med sterke interne og eksterne kandidater – og nå til slutt ved å konkludere valg av ny administrerende direktør, legger han til.

Knut Tiseth har de 3 siste årene vært Regionssjef i Unicon. Han er utdannet sivilingeniør ved NTNU, og har i tillegg en MBA fra Heriot-Watt University.

- Jeg er glad for å kunne presentere en intern kandidat med sterk business- og ledererfaring både i – og før Unicon, sier Paolo Zugaro.

- Samtidig vil jeg uttrykke vår store takknemlighet til Stein for den ekstraordinære jobb han har gjort i Unicon. Gjennom årene har Stein utviklet Unicon til å bli ledende i sitt marked og til å bli anerkjent som en topp aktør i ferdigbetongindustrien i Norge. Stein fortsetter i Unicon i en senior rolle, fortsetter han.

Unicon leverer årlig nær 1 million m3 ferdigbetong i det norske markedet fra sine 32 fabrikker.

- Som ny leder av Unicon vil jeg sammen med organisasjonen fortsette arbeidet med at vi tilfredsstiller kundenes behov for betong til rett tid, og betong med jevn og god kvalitet, sier Knut Tiseth, og fremhever Unicons visjon om å gjøre det enkelt for kunden å bygge med ambisjoner. Viktig er også det kontinuerlige forbedringsarbeidet som skal sikre vår konkurranseevne videre i fremtiden.

- Vi har dyktige ansatte som er med og gir meg stor tro på at Unicon skal beholde sin posisjon som den ledende aktøren innenfor ferdigbetong i Norge, sier Knut Tiseth.