Foto: Statens vegvesen

Harstadpakken lyser ut første store oppdrag

Et av de største delprosjektene i Harstadpakken er lyst ut. Ved Kanebogen i Harstad i Troms fylke skal det bygges to rundkjøringer og legges til rette for gående og syklende.

- Dette blir det første store oppdraget i Harstadpakken, og vi ser frem til oppstart vinteren 2015, sier regionvegsjef i Statens vegvesen, Torbjørn Naimak.

Kontrakten omfatter bygging av blant annet kjøreveg, rundkjøringer, sykkelveg med fortau, gang- og sykkelveg, gang- og sykkel-kulvert, landskapsarbeider, vann- og avløpsanlegg og veglysanlegg.

Arbeidet omfatter også omlegging av eksisterende vann- og avløpsledninger og elkraft-, tele- og fiberkabler og etablering av nytt overvannssystem med gatesluker, sandfangskummer og transportledning for overvann.

Kanebogen blir et knutepunkt for kollektivtrafikk og delprosjektet innebærer også etablering av flere holdeplasser for buss.

Hele delprosjektet skal stå ferdig sommeren 2016.

Harstadpakken skal delvis finansieres av bompenger, og det skal etableres 8 bomstasjoner i prosjektet. I denne kontrakten skal alt arbeid knyttet til grunnarbeid og anleggselektro til disse bomstasjonene utføres.