Akkreditert sertifisering som Revisjonsleder Kvalitet

StedTenerife, Spania
ArrangørTFSK
Fra16.03.2015
Til20.03.2015
TidspunktMandag kl 8.30 - fredag kl 16.00

Målgruppe:
Revisjon av virksomhetens styringssystemer er et nyttig hjelpemiddel til forbedring av prosessene

- Intern revisjon av styringssystemet er et krav i ISO 9001 og en rekke andre standarder og forskrifter

- Systemrevisjon er også en utbredt måte å overvåke leverandører og deres styringssystemer.

Kursomtale:
Kurset er beregnet på personell som arbeider med kvalitet og sikkerhet og foretar interne eller eksterne revisjoner.

Kurset henvender seg til personer med revisjonserfaring, og deltakerne må ha tidligere opplæring innen kvalitetssystem eller HMS. Det foreleses om metoder, holdninger og adferd som skal til for å gjøre en god revisjon. Kurset forutsetter et godt samspill mellom deltakere og foreleser, slik at aktuelle problemer kan bli diskutert. Øvelsesoppgavene vil fokusere på utarbeidelse av sjekklister, vurdering av avvik, håndtering av konfliktsituasjoner, o.l. Spørsmål om kurset kan rettes til off@qma.no.

Det kreves ikke forkunnskaper for å ta kurset og avlegge eksamen, men det finnes krav til å bli sertifisert. Sertifiseringen utføres av Quality Management Certification og er beskrevet på QMCe's web-side qmce.no. Her finnes siden "Krav til kandidaten", skjema for påmelding til eksamen/sertifisering samt Offentlig veiledning om eksamen.

De som består eksamen og innfrir de øvrige krav vil motta akkreditert internasjonalt sertifikat som Kvalitetsrevisor eller Revisjonsleder Kvalitet, avhengig av forkunnskaper og revisjonserfaring. Sertifikatet er akkreditert av Norsk Akkreditering. Om kandidaten også har bestått Kvalitetsledereksamen (QM), kan om ønskes, også sertifikat fra European Organization for Quality (EOQ) utstedes (tilleggskostnad). Sertifikatene er bevis på kompetanse innen systemrevisjon, noe som i økende grad vil bli krevd av revisorer i fremtiden. Dette er spesielt aktuelt for sertifiserte bedrifter (blant annet ISO 9001/14001) og for organisasjoner som foretar revisjon av leverandører.

Fyldig kursdokumentasjon er inkludert, men det anbefales deltakerne å kjøpe standardsamlingen med ISO 9000 serien fra Standard Norge og studere spesielt ISO 9001 før kurset. Standardsamlingen er tillatt å ha med på eksamen dersom det ikke er skrevet ny informasjon i den. Standarden er ikke inkludert i kursdokumentasjonen.

Kurset varer i 5 dager, siste kursdag holdes eksamen. Spørsmål om eksamen og sertifisering kan rettes til info@qmce.no

Påmeldingsfrist: 2. februar

Program og påmelding