Rundt 60 elever ved Solør vgs fulgte nøye med da en tidligere elev ved skolen, som nå er asfaltlærling hos Veidekke Industri, startet opp utleggeren.

Veidekke ga bort asfaltutlegger

Veidekke Industri har gitt bort en brukt asfaltutlegger til Solør videregående skole i Våler.

Solør vgs i Våler i Hedmark har anleggsteknikklinje som utdanner blant annet asfaltører. Skolen har rundt 50 store og små maskiner som de bruker i de ulike fordypningsfagene, men frem til nå har de manglet asfaltutlegger.

For rundt to år siden ble Veidekke Industri forespurt om de hadde en brukt utlegger som de kunne gi bort. I slutten av forrige uke kunne asfaltentreprenøren oppfylle ønsket.

Vil lokke flere til faget

Fra venstre rektor Erik Berg, Bernt Kristian Øye i Veidekke Industri, adjunkt Jon Mo og Håkon Erik Veggumsløkken i Veidekke Industri.

– Vi gir bort denne maskinen fordi vi ønsker at skolen skal få en bedre og mer komplett asfaltlinje som kan lokke flere til å velge faget. Det er viktig for både Veidekke Industri og resten av bransjen at det blir utdannet nye fagarbeidere innen asfaltfaget. Mange av våre asfaltører begynner å bli 50-60 år gamle og de har en verdifull kompetanse som vi gjerne vil overføre til en ny generasjon med asfaltarbeidere, sier Bernt Kristian Øye, HMS/HR leder i Veidekke Industri Region Sør/Øst.

Tøff konkurranse

Asfaltfaget møter tøff konkurranse fra de andre fordypningsfagene ved skolens anleggsteknikklinje og per i dag er det faktisk ingen som fordyper seg i asfaltfaget. Det synes Øye er trist.

– Det kan ha noe å gjøre med at skolen mangler kompetansepersoner innen asfaltfaget, i tillegg har de manglet utstyr som gjør at de får mulighet til å gi en skikkelig praktisk undervisning i asfaltfaget. Fra før har skolen en asfaltvals og nå har de også en utlegger som de kan bruke i undervisningen, sier han.

Fornøyd skoleledelse

Håkon Erik Veggumsløkken i Veidekke Industri overrekker utleggernøkkelen til rektor Erik Berg. 

Adjunkt Jon Mo ved Solør vgs er veldig fornøyd med den generøse gaven skolen har fått fra Veidekke Industri.

– Dette betyr mye for asfaltfordypningen vi har på skolen. Vi har hatt lite utstyr i dette faget og en slik maskin kan bidra til at elvene blir mer engasjert i asfaltfaget, sier han.

Også rektor Erik Berg setter stor pris på at de nå har en asfaltutlegger som de kan ta i bruk i undervisningen.

– Det er veldig positivt for skolen at vi får utstyr innenfor asfaltfaget. Det er nok et fagområde vi har hatt for lite fokus på, men nå har vi mulighet til å gi elevene en bedre undervisning innen dette faget, sier han.