Illustrasjon: Cowi for Statens vegvesenIllustrasjon: Cowi for Statens vegvesenIllustrasjon: Cowi for Statens vegvesenIllustrasjon: Cowi for Statens vegvesenIllustrasjon: Cowi for Statens vegvesenIllustrasjon: Cowi for Statens vegvesen

Slik kan Harestadkrysset bli

Forslag til reguleringsplan for Harestad-krysset på E39 i Rogaland-kommunen Randaberg er utformet, og venter nå på kommunal behandling.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding på sine nettsider.

Vegvesenet har laget forslag til reguleringsplan for E39 Harestadkrysset. Planen blir nå sendt til Randaberg kommune for saksbehandling.

– Å levere forslaget til reguleringsplan er en stor milepåle for prosjektet, seier planleggingsleder Laila Løkken Christensen-Dreyer.

Harestadkrysset i Randaberg er en del av E39 Rogfast.

Målet med Harestadkrysset er å binde sammenn det lokale veinettet på Harestad med E39, og planen er, ifølge Vegvesenet, å bygge godt 1.000 meter firefeltsvei med midtrekkverk gjennom krysset. Det er også lagt opp til et omfattende gang- og sykkelveisystem.

Utbyggingen er også tenkt å bedre forholdene for kollektivtrafikken, samt bedre tilgangen til bolig- og næringsområder. Det skal være sett av plass til brannstasjon, landingsplass for beredskapshelikopter, beredskapssenter, teknisk bygg for Rogfast-tunnelen og servicestasjon, skriver Vegvesenet.