Vegvesenet innfører ikke samme praksis

Statens vegvesen har ingen planer om å iverksette strenge restriksjoner for medarbeidere som vurderer tilbud ved store prosjekter.

Bjørn Erik Selnes, direktør for overordnet byggherrestrategi og bransjekontakt i Statens vegvesen, ønsker ikke å innføre en praksis som utelukker deltagelse i faglige bransjeforeninger.

I forbindelse med Follobaneprosjektet har Jernbaneverket varslet at de innfører restriksjoner for deltakelse i ulike bransjesammenhenger for medarbeidere som er direkte eller indirekte involvert i tilbudsevalueringen.

Statens vegvesen har også en rekke medarbeidere som er med i ulike bransjeforeninger og deltar på bransjearrangementer parallelt med at de vurderer tilbud på store kontrakter, men ifølge Bjørn Erik Selnes, direktør for overordnet byggherrestrategi og bransjekontakt i Statens vegvesen, kommer de ikke til å følge samme praksis som Jernbaneverket.

– Vi er blitt gjort kjent med at Jernbaneverket iverksetter strenge restriksjoner for personell som arbeider med tilbudsevaluering på Follobaneprosjektet. Vi vil selvsagt være aktsomme slik at vi ivaretar habiliteten til våre medarbeidere som arbeider med evaluering av tilbud, men vi har ikke planer om å innføre en praksis som utelukker deltagelse i faglige bransjeforeninger som eksempelvis Fjellsprengningsforeningen eller Betongforeningen, kommenterer Selnes.