Mot innspurt i budsjettforhandlingene

Partene i budsjettforhandlingene på Stortinget møttes igjen i 20-tiden torsdag i det som anses som innspurten på de snart tre uker lange forhandlingene.

Regjeringspartiene og Kristelig Folkeparti (KrF) og Venstre gjenopptok forhandlingene i statsrådssalen på Stortinget torsdag kveld.

Under et 45 minutter langt møte tidligere på dagen la Venstre og KrF fram en liste med mer spissede krav. Ifølge TV 2 har regjeringen nå svart med å legge en rekke nye forslag på bordet.

Ifølge Aftenposten skal Venstre være på glid mot å la bensinprisen stå uendret mot å få gjennom en rekke andre miljøavgifter.

Ifølge TV 2 skal regjeringen i løpet av dagen ha lagt på bordet en pakke med en rekke nye forslag. Etter det TV-kanalen erfarer, skal det blant annet ligge et tilbud på bordet om en nedgang i avgifter for hybridbiler på 300 millioner kroner, innføring av en elavgift på 1 øre per kilowattime, innføring av en avgift på plast- og papirposer, samt en økning i flyavgiften.

Signalene som har kommet fra forhandlerne de siste dagene, tyder likevel på at partene skal klare å komme til en enighet innen fristen fredag, selv om ingen vil slå det fast som en sannhet.

Dersom partene ikke kommer til enighet fredag, må finansdebatten torsdag neste uke utsettes.