Varebiler viktigere for leiebilselskapene

- Varebiler er en av våre nye store satsinger. Vi skal tilby varebiler i alle størrelser og over hele landet. Vi er størst på personbiler og skal bli størst på varebiler. I løpet av 2015 vil vi ha over 600 varebiler i stallen, sier Trygve Simonsen, adm. direktør i Hertz Norge.

For bedrifter som trenger en varebil en gang i blant, eller som har store sesongsvingninger, mener Hertz det kan være fornuftig å leie heller enn å eie.

- Å kjøpe en varebil er en stor investering for de fleste bedrifter. Før man gjør den investeringen bør man regne på om det heller lønner seg å leie. Vi skal gjøre vårt for å vise bedriftene fordelene med varebiler fra Hertz, sier Trygve Simonsen.

Å eie biler over lengre perioder betyr at bedrifter må binde kapital i bilparken, eller forplikte seg til lengre leieforhold. Dette gir mindre fleksibilitet og kan bety høyere kostnader enn månedsleie. I tillegg vil det kunne skape problemer i en mindre bedrift dersom malermesteren eller budets ene bil havner på verksted.

- Varebiler må også på verkstedet for vedlikehold og reparasjon, og da trenger man ofte en erstatningsvarebil. De forsikringsselskapene og verkstedkjedene vi samarbeider med er svært tilfredse med nå å få et bedre leietilbud for sine kunder, sier Trygve Simonsen.

Hertz skal investere ti-talls millioner i en ny varebilpark. Dette er en av selskapets største investeringer noen sinne. De fleste varebilene kan kjøres med vanlig sertifikat. I tillegg til bedriftene, er også privatpersoner i målgruppen.

- Folk er i ferd med å oppdage hvor enkelt og billig det er å leie en varebil. Det mange ikke vet er at man kan kjøre relativt store varebiler med helt vanlig sertifikat. Når man for eksempel skal flytte eller pusse opp er varebilen god å ha, sier Trygve Simonsen i Hertz.