Avdelingsdirektør Byggherre Prosjektstøtte; SHA, styringssystem, miljø og kvalitet - Statsbygg hovedkontor

Statsbygg er Norges største eiendomsaktør i sivil sektor med en eiendomsportefølje på over 2,7 millioner kvadratmeter til en verdi av 32 milliarder kroner. Statsbygg har en omsetning på 3,6 milliarder kroner og investerer for 3 milliarder kroner i nye bygg.

Statsbygg har 860 ansatte, hovedkontor i Byporten i Oslo og fem regionkontorer. Statsbygg er byggherre for statlige byggeprosjekter, drifter og forvalter nasjonale eiendommer og driver steds- og byutvikling.

Statsbygg er en inkluderende arbeidslivsbedrift (IA), og har som mål å gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Personer med innvandrerbakgrunn oppfordres spesielt til å søke stillingen. Vi vil tilrettelegge for kandidater med spesielle behov forutsatt at krav til kvalifikasjoner og egnethet er oppfylt. Statsbygg bygger og forvalter statens eiendommer i tråd med vedtatte rikspolitiske mål innen arkitektur, universell utforming, kulturminnevern og miljø. Statsbygg er en profesjonell byggherre som setter standarden for hvordan unike og kompliserte prosjekter gjennomføres. Vi leverer byggeprosjekter til avtalt kostnad, tid og kvalitet og er en rollemodell som stiller krav og bidrar til utvikling i næringen.

Vår portefølje består av 160 større og mindre byggeprosjekter i ulike faser.Vi bygger og rehabiliterer blant annet universitet og høgskoler, fengsler, tinghus, teater, museum, og vei- og trafikkstasjoner. Av disse blir 20-30 prosjekter ferdigstilt hvert år. Våre største byggeprosjekter for tiden er nytt Nasjonalmuseum, ny universitetscampus på Ås, nytt registerbygg i Brønnøysund og Senter for Livsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Vår prosjektportefølje øker i volum, særlig ved at vi får flere store prosjekter med omsetning på 1 mrd og oppover.

FirmaStatsbygg
FylkeOslo
Søknadsfrist30.11.2014

Det er ledig stilling som avdelingsdirektør for Byggherre Prosjektstøtte; SHA, styringssystem, miljø og kvalitet. Lederen rapporterer til byggherredirektøren og inngår i ledergruppen.

Arbeidsoppgaver

  • Statsbygg er en ledende byggherre når det gjelder sikkerhet, helse, arbeidsmiljø og seriøsitet i bygge- og eiendomsbransjen. Som avdelingsdirektør blir du en pådriver mot 0-visjonen både innenfor Statsbygg og i BAE-næringen. Med en voksende prosjektportefølje har vi behov for å videreutvikle vår prosjektmodell, styringssystem og kvalitetsarbeid. Dette vil være en av hovedoppgavene for Byggherre prosjektstøtte det kommende året. Prosjektstøtte har også ansvar for å sikre implementeringen av Statsbyggs nye miljøstrategi i byggeprosjektene, en viktig oppgave for å videreutvikle Statsbygg som ledende innenfor miljøvennlig bygging.
  • Som avdelingsdirektør for disse byggherrefunksjonene forventes du å videreutvikle Statsbygg som en ledende byggherre for sivile bygg, både med dine bidrag internt og ved ekstern posisjonering overfor oppdragsgivere og leverandører.
  • Ansvar for å lede og utvikle seksjonens åtte medarbeidere er en viktig del av stillingen.

Kvalifikasjoner

  • Vi forventer en person med relevant høyere utdanning på masternivå, solid erfaring fra prosjektgjennomføring og/eller tilsvarende støttefunksjoner innen BAE-næringen.
  • Du må være utviklingsorientert og kunne inspirere dine medarbeidere til å ytterligere løfte Statsbygg som en ledende prosjektorganisasjon og rollemodell for BAE-næringen.
  • Erfaring fra ledelse av kunnskapsmedarbeidere vil bli vektlagt

Utdanningsnivå

  • Høyskole / Universitet, Mastergrad / Siv***

Personlige egenskaper

  • Vi ønsker at du er resultatorientert, nysgjerrig med stor arbeidskapasitet, og at du kommuniserer godt muntlig og skriftlig. Du må være utviklingsorientert og kunne inspirere dine medarbeidere til å ytterligere løfte Statsbygg som en ledende prosjektorganisasjon og rollemodell for BAE-næringen.

Vi tilbyr

  • Vi tilbyr varierte lederoppgaver i et utviklende miljø med gode muligheter for videre utvikling faglig og som leder.
  • Stillingen lønnes i 1060 avdelingsdirektør i lønnstrinn 82-86, for tiden kr.824.400 ,- til kr. 923.200,-. For særskilt godt kvalifisert søkere kan høyere lønn vurderes. Gode pensjons- og forsikringsordning. Gunstig boliglånsordning.

Søk stilling

Kontaktinfo:

Synnøve Lyssand Sandberg - Byggherredirektør - +47 934 44 430

Lars Hoberg - Avdelingsdirektør - +47 414 35 449



Vis flere stillinger: