Statsbygg og  direktør Harald V Nikolaisen har startet arbeidet med å finne personen som skal lede utbyggingen av nytt regjerngskvartal.

Statsbygg starter jakten på regjeringskvartal-sjef

- Dette blir en veldig viktig ansettelse, sier Statsbygg-direktør Harald V. Nikolaisen om utlysningen av stillingen som prosjektdirektør for nytt regjeringskvartal.

Regjeringen har besluttet at Regjeringskvartalet skal bygges mellom Akersgata og Møllergata. Det nye regjeringskvartalet skal inkludere Statsministerens kontor og alle departementene unntatt Forsvarsdepartementet.

Nytt regjeringskvartal

Kvartalet vil bestå av et bruttoareal på ca. 140.000-200.000 kvm og kan bli bygget i etapper.

Prosjektet er startet opp høsten 2014, innflytting vil skje 2023-2025. Prosjektet innebærer omfattende og kompleks eiendoms- og byutvikling, prosjektutvikling og bygging.

Den karakteristiske høyblokka skal bli stående, mens flere andre bygg skal rives.

Arkitekturen skal vise representativitet og nøkternhet, byggene skal ha høy miljøstandard og gi fleksible og fremtidsrettede arbeidsplasser. Sikkerhetstiltak skal være en integrert del av planlegging og bygging av nytt regjeringskvartal.

Kilde: Statsbygg

Statsbygg har ansvaret for utvikling, planlegging og bygging av det nye regjeringskvartalet, og har nå startet jakten på personen som skal lede det som blir Norges mest profilerte byggeplass.

- Det er jo et av de aller viktigste og mest profilerte prosjektene i Norge de neste ti årene uavhengig av bransje, og virkelige et av de største og viktigste innen byggenæringen, sier Nikolaisen til Byggeindstrien.

– Når regner dere å ha vedkommende på plass?

– Søknadsfristen går ut før jul, og da regner jeg med at vi har vedkommende på plass i løpet av våren. Det tror jeg er realistisk, svarer han.

Nikolaisen understreker at årsaken til at de allerede nå starter jakten på prosjektdirektøren er at de vil ha vedkommende på plass så tidlig i prosess som mulig.

– Det er viktig med tanke på kontinuitet, påvirkning og at man blir fortrolig prinsippet og historien. Dette blir en stor og langvarig oppgave, sier Statsbygg-sjefen.

Arbeidet med forslag til reguleringsplan har allerede startet, og Statsbygg er i gang med å etablere prosjektorganisasjonen som skal ha ansvaret for prosjektutvikling og bygging av det nye Regjeringskvartalet.

Den nye prosjektdirektøren skal lede arbeidet med prosjektutvikling, planlegging, prosjektering, bygging, ferdigstillelse og overlevering på en kostnadseffektiv måte, og innenfor definerte tids- og kvalitetsmål. Direktøren får ansvaret for å etablere, videreutvikle og lede den totale prosjektorganisasjonen med rett kapasitet og kompetanse. I prosjektet skal man utvikle og implementere systemer for god prosjektstyring og basert på Statsbyggs prosjektmodell.

Prosjekt nytt regjeringskvartal skal bidra til videreutvikle Statsbygg som rollemodell for BAE-næringen og prosjektdirektøren blir sentral i denne sammenheng.

- Det er et stort ansvarsområde som favner bredt. Derfor er det viktig å finne en person med rett tyngde, personlige egenskaper og erfaring. I tillegg til bransjekunnskap, kreves det en person som kan håndtere all oppmerksomheten som dette prosjektet vil få, sier Nikolaisen.

Stillingen inngår i byggherredirektørens ledergruppe og rapporterer til assisterende byggherredirektør.