- "Seriøsitetskonferansen 2014" er praktisk orientert, for å gi den enkelte deltaker kunnskap, forslag til rutiner og trygghet i hverdagen, sier administrerende direktør i EBA, Kari Sandberg.

Foto: Jan Gunnar Fjeldstad

Entreprenørene på skolebenken

Nå skoleres entreprenørene i Oslo, Akershus og Østfold i hvordan de skal holde useriøse leverandører unna prosjektene.

"Seriøsitetskonferansen 2014" går av stabelen på Næringslivets Hus dagen etter at Byggenæringens Landsforening (BNL) presenterer sin "Veileder for valg av seriøse bedrifter" på sitt representantskap, og medlemmene i Entreprenørforeningen Bygg- og Anlegg Oslo, Akershus og Østfold (EBAO) er først ute med å ta veilederen i aktiv bruk.

Praktisk skolering

- Arbeidsmarkedskriminalitet og useriøse aktører i kontraktskjeden er en av næringens største utfordringer – og hvordan man skal avdekke og holde de useriøse unna er til daglig bekymring for mange. "Seriøsitetskonferansen 2014" er derfor praktisk orientert, for å gi den enkelte deltaker kunnskap, forslag til rutiner og trygghet i hverdagen, sier administrerende direktør i EBA, Kari Sandberg.

Hun kan fortelle at denne konferansen er den første av mange konferanser rundt i landet, der EBAs medlemsbedrifter gjennomgår praktisk skolering og setter temaet på dagsordenen.

Stort engasjement

Programmet for konferansen, som blant annet kan skilte med konsernsjefene i både Veidekke og Skanska i tillegg til administrerende direktør i Statsbygg, har vært utviklet gjennom en programkomité bestående av medlemmer i EBAO.

- Vi er trygge på at konferansen vil ha stor nytteverdi for våre medlemmer, og at næringen med BNLs konferanse er styrket i kampen mot useriøse aktører, sier leder programkomiteen og nestleder i EBAO, John Ivar Mejlænder-Larsen.

Programkomiteen har, som en av flere fra både bygg- og anleggsnæringen så vel som myndighetssiden, også fått anledning til å være referansegruppe for utviklingen av veilederen.

- Skoleringen som gis fredag er ferskvare, det arbeides helt i mål. Interessen for konferansen er også stor, og det er store forventinger knyttet til skoleringen som utgjør to tredeler av programmet, sier Mejlænder-Larsen.

Arrangør for "Seriøsitetskonferansen 2014" er EBAO, EBA og BNL i fellesskap.