Rødhettestien 5 i Tromsø er et av prosjektene som mottar støtte fra Husbanken i 2014. Illustrasjon: Stensvik Arkitektkontor

27,3 millioner i Husbanken-tilskudd

87 prosjekter i Norge mottar til sammen 27,3 millioner kroner i kompetansetilskudd fra Husbanken i 2014.

Det skriver Husbanken i en pressemelding tirsdag.

Tilskuddet støtter både konkrete pilotprosjekter, men også kunnskapsutvikling og informasjonstiltak som skal være pådrivere for utvikling og bruk av nye løsninger og metoder i bolig- og byggsektoren, innenfor områdene miljø, universell utforming og bærekraftig byggeskikk, skriver Husbanken.

Ved søknadsfrist hadde Husbanken mottatt totalt 159 søknader med søkte beløp på til sammen 90 millioner kroner.

– Konkurransen om kompetansemidlene har vært sterk, det gjør at de beste prosjektene får prioritet hos Husbanken, sier administrerende direktør Bård Øistensen i pressemeldingen.

– Vi er spente på resultatene fra disse prosjektene. Husbanken har tidligere støttet prosjekter som har vært betydningsfulle for utviklingen av de byggtekniske forskriftene, for utbredelsen av passivhus og for universelt utformede boliger, sier Øistensen.

Ifølge pressemeldingen prioriterer Husbanken oppgradering av eksisterende bebyggelse når de deler ut kompetansetilskudd på området bærekraftig bolig- og byggkvalitet for 2014.

Et av prosjektene som får støtte, er oppgraderingen av Rødhettestien 5 i Tromsø. Her skal det bygges to nye etasjer på blokken, noe som øker antallet boenheter med nesten 50 prosent. Både nye og eksisterende enheter bli universelt utformet og på passivhusnivå. Energi- og utformingskonseptet skal utarbeides av Steinsvik arkitektkontor og skal gjøres tilgjengelig for omverdenen i undervisningsmateriell og på en egen nettside.

– Vi mener dette konseptet vil ha har en stor overføringsverdi for boligblokker både i Tromsø og over hele landet, sier Odd Karl Steinsvik, sivilarkitekt MNAL hos Steinsvik arkitekter som leder prosjektet. Arkitektkontoret er tildelt 600.000 kroner i tilskudd for prosjektet.

Du finner hele oversikten over prosjekter her