Pierre Bastviken (til venstre) og Håkon Dragsund etter underskrivning av avtalen mellom Atkins og Terramar. Foto: Atkins

Terramar blir et Atkins-selskap

Det norske konsulentselskapet Terramar går inn i den internasjonale rådgivningsgiganten Atkins.

Det skriver Atkins i en pressemelding tirsdag.

Terramar har, ifølge pressemeldingen, en stor kundekrets blant offentlige og private aktører i Norge, og kan vise til oppdrag gjort for Jernbaneverket, Avinor, Statsbygg, Telenor, Oslo universitetssykehus, Helse Sør-Øst og Finansdepartementet.

– Vi ser at utviklingen i markedet, internasjonalt og nasjonalt, går mot stadig større og mer integrerte prosjekter. De store løftene krever store muskler, hvor struktur og ledelse, forståelse for teknologi som endringsbærer, stor bredde i tjenester, og betydelige kapasiteter er avgjørende for å sikre effektiv planlegging og forutsigbar gjennomføring. Vi ønsker å være et naturlig førstevalg når våre kunder skal realisere prosjekter som er viktige for deres forretning, eksistens og omdømme. Kombinasjonen Atkins og Terramar er perfekt for dette formålet, sier administrerende direktør i Terramar Pierre H. Bastviken i pressemeldingen.

– Skandinavia er et viktig satsningsområde for Atkins, og det er tett samarbeid mellom våre virksomheter i Norge, Sverige og Danmark. Det er viktig for oss å styrke oss på prosjektledelse og -styring i det norske markedet, hvor det kommer mange store og interessante oppgaver i årene som kommer. Terramar har unike prosjektledelseskompetanser, er ytterst velrenommert og veldrevet, og en perfekt match for å kunne løse oppgaver i et marked i vekst, hvor vi har ambisjon om å spille en sentral rolle, sier administrerende direktør Håkon Dragsund i Atkins Norge.

Virksomheten til Atkins i Norge og Terramar vil formelt slås sammen som ett selskap, Atkins Norge, fra 1. april 2015. Pierre Bastviken vil være administrerende direktør for den samlede norske virksomheten, mens Håkon Dragsund vil være direktør for strategi og forretningsutvikling for Atkins’ skandinaviske virksomheter. Begge vil inngå i Atkins’ skandinaviske ledergruppe.