Rehabilitert stadion må vente på spillemidler på grunn av feil

Oppgraderingen av Valhall stadion i Tromsø har ført til et løpedekke som er for ujevnt for større konkurranser, og spillemidler til utbyggingen holdes tilbake.

Det skriver bladet Nordlys i en artikkel på sine nettsider.

Resultatet av utbedringen er, ifølge artikkelen, ikke godkjent av Kulturdepartementet og Norges Friidrettsforbund etter en rapport fra det uavhengige firmaet ISA Sport Nordic fra juli i år.

Det betyr at Troms fylkeskommune avventer utbetalingen av de 1.312.000 spillekronene som var satt av til stadion i 2012.

Fylkeskommunen har siden godkjent en delutbetaling på 1,1 million kroner, men holder resten tilbake inntil de påpekte manglende er utbedret.

– Vi har en uhildet institusjon (ISA) som ser på sånne ting, og de sier at deler av planheten ikke er god nok på deler av Valhall. Resultatet er at planavviket er over kravet på løpedekket, sier teknisk konsulent Ole Petter Sandvig i friidrettsforbundet til Nordlys.

– Da kan ikke vi godkjenne arenaen for større arrangement. Det kan være alt fra nordnorsk mesterskap og oppover, barentskamp og sånne ting, legger han til.

Leder for parkseksjonen i byggherre Tromsø kommune, Håkon Gjertsen, forteller overfor nordlys.no at kommunen og entreprenør er i dialog.

– Vi har en uoverenstemmelse med vår entreprenør om hvem som er skyld i at det er avvik, men det stemmer at det er en del oppretting som må gjøres, sier Gjertsen.