Prosjektdirektør nytt regjeringskvartal

Statsbygg bygger og forvalter statens eiendommer i tråd med politisk vedtatte mål innen arkitektur, universell utforming, kulturminnevern og miljø. Statsbygg er en profesjonell byggherre som setter standarden for hvordan unike og kompliserte prosjekter gjennomføres. Vi leverer byggeprosjekter til avtalt kostnad, tid og kvalitet og er en rollemodell som stiller krav og bidrar til utvikling i næringen.

Vår portefølje består av 160 større og mindre byggeprosjekter. Vi bygger og rehabiliterer blant annet universitet og høgskoler, fengsler, tinghus, teater, museum, og vei- og trafikkstasjoner. Av disse blir 20-30 prosjekter ferdigstilt hvert år. Våre største prosjekter er for tiden nytt Nasjonalmuseum, ny universitetscampus på Ås, nytt registerbygg i Brønnøysund og Senter for Livsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Vår prosjektportefølje øker i volum, særlig ved at vi får flere store prosjekter med omsetning på 1 mrd og oppover.

FirmaStatsbygg hovedkontor
FylkeOslo
Søknadsfrist16.12.2014

Prosjekt nytt regjeringskvartal

Regjeringen har besluttet at Regjeringskvartalet skal bygges mellom Akersgata og Møllergata. Det nye regjeringskvartalet skal inkludere Statsministerens kontor og alle departementene unntatt Forsvarsdepartementet. Kvartalet vil bestå av et bruttoareal på ca 140 000-200 000 kvm og kan bli bygget i etapper. Prosjektet er startet opp høsten 2014, innflytting vil skje 2023-2025. Prosjektet innebærer omfattende og kompleks eiendoms- og byutvikling, prosjektutvikling og bygging. Den karakteristiske høyblokka skal bli stående, mens flere andre bygg skal rives. Arkitekturen skal vise representativitet og nøkternhet, byggene skal ha høy miljøstandard og gi fleksible og fremtidsrettede arbeidsplasser. Sikkerhetstiltak skal være en integrert del av planlegging og bygging av nytt regjeringskvartal.

Statsbygg har ansvaret for utvikling, planlegging og bygging av det nye regjeringskvartalet. Arbeidet med forslag til reguleringsplan er startet og vi er i gang med å etablere prosjektorganisasjonen som skal ha ansvaret for prosjektutvikling og bygging av det nye Regjeringskvartalet. Vi søker nå prosjektdirektøren som skal lede arbeidet i hele verdikjeden fra det pågående reguleringsplanarbeidet frem til innflytting og overlevering.

Stillingen inngår i byggherredirektørens ledergruppe og rapporterer til assisterende byggherredirektør.

Arbeidsoppgaver

  • Prosjektdirektøren skal lede arbeidet med prosjektutvikling, planlegging, prosjektering, bygging, ferdigstillelse og overlevering på en kostnadseffektiv måte, og innenfor definerte tids- og kvalitetsmål. Direktøren får ansvaret for å etablere, videreutvikle og lede den totale prosjektorganisasjonen med rett kapasitet og kompetanse. I prosjektet skal man utvikle og implementere systemer for god prosjektstyring og basert på Statsbyggs prosjektmodell.
  • Prosjektdirektøren skal representere Statsbygg overfor oppdragsgiver, bruker, naboer og publikum. Prosjekt nytt regjeringskvartal skal bidra til videreutvikle Statsbygg som rollemodell for BAE-næringen og prosjektdirektøren blir sentral i denne sammenheng.

Kvalifikasjoner

  • Vi søker en tydelig leder med engasjement og gjennomføringskraft. Du er en leder med erfaring fra prosjekt- og eiendomsutvikling i urbane omgivelser og som er godt kjent med rollen som byggherre for større, komplekse prosjekter.
  • Aktuelle kandidater må ha relevant høyere utdanning fra universitet eller høgskole på mastergradsnivå. Du må kunne vise til gode resultater fra ledelse av større prosjektorganisasjoner, samt dokumentere meget god kompetanse i prosjektstyring og usikkerhetsstyring.
  • Du må ha god forståelse av statlige beslutningsprosesser og sterk evne til kommunikasjon med ulike interessentgrupper som offentlige myndigheter, nabolag, publikum og media.
  • Stillingen krever sikkerhetsklarering og autoriasjon til nivå KONFIDENSIELT jf. Sikkerhetsloven §19

Egenskaper

  • Vi vil vektlegge en strukturert, resultatorientert og initiativrik arbeidsform og forutsetter at du er en inspirerende og motiverende lagbygger med god evne til å bygge relasjoner og tillit internt og eksternt.

Vi tilbyr

  • Norges mest spennende prosjektlederoppgave innen landbasert bygg i et utviklende og erfarent byggherre- og prosjektmiljø. Gode pensjons- og forsikringsordninger. Gunstig boliglånsordning.
  • Stillingen lønnes etter avtale som avdelingsdirektør innenfor statens regulativ.

Søk stilling

Spørsmål om stillingen?

Harald Vaagasar Nikolaisen

adm.dir.

Telefon

913 70 521

Kristin Fevang

ass. byggherredirektør

Telefon

975 44 856

Jan Ombudstvedt

HR-sjef

Telefon

930 17 734


Vis flere stillinger: