Fra Årvolltoppen.

Flere byggestarter for JM Norge

Etter en periode med lavere aktivitet i salget av nye boliger, ser det ut til at markedet i Norge har løsnet. - Kjøperne er tilbake og vi har lykkes i å få ferdigregulert flere tomter enn tidligere, sier direktør for Markedskommunikasjon Kjell Kvarekvål i JM Norge.

I Norge solgte JM 147 boliger i tredje kvartal som tilsvarer mer enn i første halvår som helhet. Samtidig ble 247 boliger igangsatt i andre kvartal. Det er mer enn dobbelt så mange som totalt i første halvår.

JM utvikler boliger flere steder i landet. Alt fra småhus til store leilighetskomplekser inngår i JMs totale aktivitet i Norge. I tredje kvartal var det byggestart i åtte nye prosjekter her i landet. Byggestart kommer normalt etter at halvparten av enhetene i hvert enkelt prosjekt er blitt solgt.

Likevel er Kvarekvål mest opptatt av antallet ferdigregulerte tomter.

- Vi er tilfreds med at vi nå har lykkes med å få flere ferdigregulerte prosjekt. Planprosessene i kommunene tar ofte lang tid og kan være uforutsigbare. I en lang periode har det blitt et etterslep i JM på grunn av tidkrevende planprosesser. Nå har vi fått klarsignal i flere av disse, sier Kjell Kvarekvål.

Et eksempel er prosjektet Årvolltoppen, med cirka 90 leiligheter, som gikk igjennom bystyret i Oslo kommune i slutten av oktober.

- Disse boligene blir snart lagt ut for salg, sier Kvarekvål.

Også i leilighetsprosjektet Skallumhagen ved Skallum gård nær Bekkestua i Bærum, forbereder JM salgsstart over nyttår. Prosjektet består av 40 leiligheter fra 70 til 165 kvadratmeter. JM har arbeidet med prosjektet i lengre tid og Kvarekvål er glad for å ha kommet så langt at boligene nå snart kan legges ut for salg.

Hele JM har etter 3. kvartal i år solgt 2.277 boliger og i perioden bygge-startet like mange (2.277). I alt har konsernet nå 6.036 boliger i produksjon, hovedsakelig i Sverige og i Norge.

- Omsetningen på 9 mnd. er på 9,5 mrd. svenske kroner og med godt resultat, heter det i en melding fra selskapet.