Icopal runder to år uten fraværsskader

Det er nå 730 dager siden sist Icopal Norge hadde en skade som førte til fravær.

HMS-sjef John Henrik Blåfjell spanderte kake på alle ansatte i Icopal i anledning to skadefrie år.

14. november 2012 var forrige gang Icopal opplevde en fraværsskade. Men selskapet melder at den hyggelige statistikken kommer ikke av seg selv.

– Daglig møter vi utfordringer på sikkerhetssiden, forteller administrerende direktør i Icopal, Trygve B. Thøgersen. Og spesielt utfordrende kan det være for Icopals takentrepriser.

- Våre 200 taktekkere er ute i all slags vær og vind, sommer som vinter. Dette gjør det ekstremt viktig at vi samarbeider om en felles innsats for å gjøre byggeplassene til et sikkert arbeidssted, legger Thøgersen til.

Icopals gruvedrift i Valdres, pipeproduksjonen i Egersund samt varelager og logistikk er andre områder som krever klart fokus på HMS - hver eneste dag. 1

- Som IA-bedrift har vi fått til et svært godt samarbeide både når det gjelder tilrettelegging for alternativt arbeid, i tillegg til å få vedkommende raskt tilbake i ordinært arbeid i tilfeller hvor dette er aktuelt, forteller Thøgersen. For selv om Icopal nå har oppnådd 2 år uten H1-skader, finnes det et fåtall H2-skader.

- Vi jobber hardt for også å unngå H2-skader, forklarer Thøgersen videre. - Marginene er ofte små og dette er en påminnelse om hva som kan skje om vi ikke er påpasselige nok, legger han til.

-Suksessfaktoren ligger først og fremst hos våre medarbeidere, som utviser en imponerende holdning, påpeker Thøgersen. -I praksis opptrer alle ansatte som “HMS-ansvarlig” for egne arbeidsoppgaver, sier Thøgersen og avslutter med å forklare atledelsen også tar sitt ansvar og har HMS øverst på agendaen i alle driftsrelaterte møter.