Illustrasjonsfoto.

Arkitekter får støtte til grønt nettverk i Polen

Norske og polske arkitekter og andre aktører innen miljøvennlig byggeri har fått støtte fra Innovasjon Norge til forprosjekt og bedriftsnettverk for et grønt bedriftsnettverk.

Arkitektbedriftene er initiativtager for prosjektet.

Arkitektbedriftene og prosjektleder Marta Eggertsen fra Ratio Arkitekter har fått støtte fra Innovasjon Norge til å danne «green buildings» bedriftsnettverk med følgende partnere:

Ratio (Sverre Svendsen), Snøhetta (Falko Müller-Tyl), NSW (Ole Wiig), H&M (Tore Wiig), FutureBuilt (Birgit Rusten) og Sintef Byggforsk (Anders Fylling). Ratio er søker. Prosjektlederrollen holdes av Ratio (Marta Eggertsen) og gruppen styres av Snøhetta (Falko Müller-Tyl).

Prosjektet er i forprosjektfasen og løper ut i april neste år. Formålet er å samarbeide med polske aktører med den hensikt å gjennomføre sunne null-energi eller plus-energi byggeprosjekter med lavt CO2 fotavtrykk i Polen, og kanskje på lengre sikt i Norge.

- Vi forsøker også å nå ut til andre aktører i norske markedet som er interessert i å møte polske aktører (hele byggkjeden) og samarbeide på prosjektene, sier Marta Eggertsen.