Lik i leilighet ga erstatning til boligkjøper

Lagmannsretten har tilkjent 100.000 kroner i erstatning til en boligkjøper som hevder at megler aldri opplyste om at et lik hadde ligget uoppdaget i flere måneder i salgsobjektet.

Det skriver senioradvokat i advokatfirmaet BA-HR, Øystein Myre Bremset i en kronikk på nettsiden estatenyheter.no.

Bremset skriver at dommen fra Borgarting lagmannsrett kan få stor betydning for eiendomsmeglers og selgers opplysningsplikt om historiske forhold ved en eiendom.

Salgsobjektet i dette tilfellet var, ifølge Bremset, et hybelhus med 14 boenheter og 283 kvadratmeter. Hybelhuset ble solgt for seks millioner kroner.

Forut for salget hadde det ligget en død person i flere måneder i et lite rom på seks kvadratmeter. Liket ble fjernet omtrent et halvt år før salget.

Det fremgår av dommen at det var liklukt i rommet under visningen. Det fremgikk av en obduksjonsrapport at liket hadde ligget så lenge at det var «på det nærmeste fullstendig skjelettert».

Megleren fikk ikke opplysninger om liket av selgeren, men skal ha blitt gjort oppmerksom på forholdet av en nabo.

Kjøper av bygget hevdet i retten at han ikke hadde fått opplysninger om liket, og krevde 1,1 millioner kroner i erstatning av megleren.

Lagmannsretten kom til at kjøperen ikke hadde fått opplysninger om liket av megleren, og hadde blitt påført et økonomisk tap.

Lagmannsretten tilkjente, ifølge kronikken, kjøper 100.000 kroner i erstatning.