Mattias Johansson, adm.dir. i Bravida Norge og påtroppende konsernsjef for hele Bravida-konsernet.

Katrine Lunke

Bravida vokser med 120 ansatte etter oppkjøp

Bravida overtar HS:Vagle Elektro og HS:Vagle Rør i Sandnes. Til sammen omsetter de to oppkjøpte selskapene for 180 millioner kroner.

HS:Vagle ble etablert i 2008 etter fusjonen mellom HS Elektro og Vagle Elektro Installasjon.

I 2009 ble HS:Vagle Rør etablert, og de to selskapene har i dag 120 ansatte og omsetter for cirka 180 millioner kroner, hvorav 130 millioner kronerK i HS:Vagle Elektro og 50 millioner kroner i HS:Vagle Rør.

Virksomheten tilbyr tekniske installasjoner innen elektro, automasjon, energistyringssystem og rør.

– I juni styrket vi Bravida med over 300 medarbeidere i Kristiansand, Bergen og Asker gjennom oppkjøpet av Otera Elektro AS, og nå styrker vi vår organisasjon ytterligere med oppkjøpet av HS:Vagle. Stavanger-regionen er meget interessant for Bravida, og vi kommer nå til å få betydelig bedre forutsetninger for å møte kundenes etterspørsel etter totaltekniske tjenester innen installasjon og service, sier Mattias Johansson, adm.dir. i Bravida Norge og påtroppende konsernsjef for hele Bravida-konsernet i en pressemelding.

Selger er HSV Gruppen AS som har eid og utviklet virksomheten siden 2007.

– Vi oppfatter Bravida som en kompetent ny eier for HS:Vagle og virksomheten kan dermed fortsette sin utvikling som en del i et bredere totalteknisk tilbud, sier Åge Nilsen, styreleder i HSV Gruppen og adm.dir. hos dagens hovedeier, Holta & Håland Industrier.

Bravida kjøper i første omgang 75 prosent av aksjene med opsjon på å kjøpe de resterende 25 prosent. Kjøpet forutsetter godkjennelse fra Konkurransetilsynet.