Trapper opp kampen mot arbeidslivskriminalitet i bygg og anlegg

Skattedirektør Hans Christian Holte forteller til Aftenposten at kampen mot svart økonomi i byggenæringen har topp prioritet hos dem.

- Det er ingen tvil om at vi nå har satt opp kontroll med det profesjonelle markedet innen bygg og anlegg som vår viktigste kontrolloppgave. Signalet fra vår side skal være tydelig, sier skattedirektør Hans Christian Holte til Aftenposten.

Han sier til en VISA-rapport fra 2013 om svart økonomi i Europa som hevder at 31 prosent av omsetningen innen bygg og anlegg er svart.

Til avisen sier Holte at det også er deres erfaring. Skattedirektøren tror den organiserte kriminaliteten finnes i det profesjonelle markedet.

- Alle undersøkelser viser at denne bransjen er hardt rammet av arbeidskriminalitet. Den figurerer på topp når vi ser på antall anmeldelser vedrørende fiktiv fakturering hos oss, sier skattedirektøren til avisen.

Han forteller at de jobber med ulike strategier mot ulike aktører. Blant annet er de nå på jakt etter bakmennene for å hindre pengestrømmene i de kriminelle nettverkene.