Fem Bjørvika-planer vedtatt

Fem reguleringsplaner for Bjørvika ble godkjent av bystyret onsdag kveld. Dette omfatter både nytt Munch-museum, 1.700 boliger, hotell og park i Bispevika-området.

Det skriver osloby.no i en artikkel.

– De fem Bjørvika-planene som er vedtatt gjør at dette er en stor dag for Oslo og Fjordbyen. Store områder ved sjøen gjenvinnes for befolkningen, sentrum utvides, 1.700 boliger og nytt Munch-museum reguleres, torg nær sjøen og et raust allment tilgjengelig byrom ytterst mot Fjorden, sier byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) til osloby.no.

Illustrasjon: a-lab for HAV Eiendom

– Havnepromenaden blir nå arealmessig avklart. Ny park mellom Kong Håkon 5s gate og Bispevika, bro over til Middelalderparken og nye badestrender og nytt sjøbad lokaliseres i disse sakene. Nå bygges fremtidens Oslo, en levende bydel med masse rom for et mangfoldig byliv, fortsetter Fredriksen.

Reguleringsplanene fikk etter over en times debatt et klart flertall i bystyret onsdag kveld, heter det i artikkelen.

Miljøparti De Grønne (MDG) var, ifølge osloby.no, kritisk til planene, og sa nei til forslaget.

I alt er det snakk om et totalt bruksareal på 210.000 kvadratmeter gulvplass, hvorav omtrent 60 prosent er bolig, som nå er vedtatt i bystyret. Hele området er på samme størrelse som hele Operakvarteret.

– Det er fremdeles mye som gjenstår før byggestart, men dette er et attraktivt område, så jeg kan ikke se for meg noe annet enn at det vil gå raskt å komme i gang, sier enhetsleder for prosjektgruppen Fjordbyen i Oslo kommune, Stein Kolstø, til Byggeindustrien.