Illustrasjonsfoto

Ny bomstasjon settes i drift på E6

Mandag 15. desember klokken 6 settes en ny bomstasjon i drift på E6 ved Espa. Samtidig vil også takstene i de fire stasjonene som allerede er i drift mellom Gardermoen og Kolomoen økes.

De nye bomtakstene er i tråd med hva Stortinget vedtok 16. desember 2011. Dette viser at Fellesprosjektet E6-Dovrebanen leverer et prosjekt innenfor vedtatt kostnadsramme. Justeringen i de eksisterende bomstasjonene henger sammen med at det skal være lik sats for hver kilometer som bomstasjonene betjener og at den økningen som nå skjer skyldes at strekningen langs Mjøsa er dyrere å bygge enn strekningene som allerede er åpnet som firefelts veg.

Totalt seks bomstasjoner skal etter hvert være i drift på E6 på den 66 kilometer lange strekningen mellom Gardermoen og Kolomoen. Bomstasjonene settes i drift etter hvert som delstrekningen de står på er ferdig bygget som en firefelts veg med midtdeler. Derfor er allerede fire bomstasjoner i drift på E6, mens den femte settes i drift 15. desember 2014. Dette er rett etter at omkring nær 18 av 21,5 kilometer firefelts E6 langs Mjøsa har blitt åpnet. Den siste bomstasjonen mellom Minnesund og Hedmark grense vil settes i drift cirka 1. juli 2015 etter de siste nær fire kilometrene ny firefelts E6 langs Mjøsa er åpnet.

Les mer om bomtakstene her