Foto: CaverionFoto: CaverionFoto: CaverionFoto: CaverionFoto: Caverion

Caverion med luftig installasjon i Molde

Lange avstander og ulendt terreng gjorde at Caverion avdeling Molde måtte ty til helikopter for å løfte et ventilasjonsaggregat på taket til Høgskolen i Molde.

Det skriver Caverion i en pressemelding onsdag.

– Vi innså tilslutt at det ikke var mulig å komme til med kran, så vi måtte bare finne en løsning. Og løsningen, det ble et helikopter, forteller prosjektleder i Caverion Tommy Utheim, og legger til at det var en morsom utfordring.

– I Caverion er det folk med mange talenter; selskapet er en totalteknisk entreprenør og leverer fagene varme og sanitær, ventilasjon og klimaanlegg, kjøling, elektro, IKT og AV, sikkerhet og automasjon. Men å fly helikopter, det kan vi ikke, sier Utheim.

Til sammen 10 deler måtte løftes opp på taket til Høgskolen i Molde. På grunn av timeprisen på helikopteret, måtte arbeidet gjøres så raskt som mulig, heter det i meldingen.

– Det var et godt og effektivt teamarbeid for å holde tiden nede. En last gikk opp, og så hadde de kun et par minutter på å skru ting på plass før neste last var klar, sier Utheim.

Etter endt jobb, skal Utheim og hovedverneombud Frank Solheim ha fått en flytur over Molde.

– Som hovedverneombud tenker jeg jo alltid sikkerhet, så jeg var litt skeptisk på å fly med tanke på det helikopteret som styrtet i januar, sier Solheim i pressemeldingen.

Men i ettertid er han tydelig på at flyturen, bokstavelig talt, var et høydepunkt på jobb.

– Det skal en god del til for å slå dette, men det blir heller ikke kjedelig å komme på jobb i morgen. Om et par uke skal vi gjøre samme jobb på en annen del av bygget, så håper jeg får bli med en tur til, avslutter Solheim.