Helge Risa i Kaizers Orchestra. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Vil ha Kaizers med på byutvikling

Rockebandet har hatt Kontroll på Kontinentet, vært Evig Pint og en stor Hjerteknuser. Nå inviteres de til å bidra i utviklingen av Bryne, hvor grunnleggerne av Kaizers Orchestra først plukket opp gitaren.

Det skriver Stavanger Aftenblad i en artikkel på sine nettsider.

Rådmann i Time kommune, Brit Nilsson Edland, ønsker, ifølge Stavanger Aftenblad, å bruke nesten 47 millioner kroner på å ruste opp kommunesentrum Bryne. Inkludert i denne planen er et torg for byens store sønner, gutta i fire ganger Spellemannpris-vinner Kaizers Orchestra.

På forhånd har Asplan Viak laget et skisseprosjekt for Kaizersplassen, og Aftenbladet kan fortelle at Jæren-bandets forkjærlighet til oljefat på scenen vil gjenspeiles i bybildet.

Både som ren dekor, blomsterbed, grill og søppelbøtter kan fatene tas i bruk i møtet mellom det urbane og det grønne i fornyede Bryne.

Asplan Viak foreslår, ifølge artikkelen, også flere vink til noen av Kaizers andre foretrukne scenerekvisitter, som tepper, lenestoler, lysekroner og stålamper.

– Teppene kan utføres i marktegl, stolene i betong. Elementene må bearbeides slik at uttrykket bevares om de står ute, skal rådgiverselskapet ha forklart.

Rådmann Brit Nilsson Edland mener Time kommune bør gå inn for Asplan Viaks forslag når saken nå kommer opp til politisk behandling. I det videre arbeidet vil det også være naturlig å dra med representanter for Kaizers Orchestra, sammen med ungdommer og naboer, lyder invitasjonen fra rådmannen.