15. oktober åpnet nye Comfort Hotel Xpress Central Station i moderne presentasjon. Det åpne tekniske anlegget i taket gir en røff stil.

Dempet støy i lobby

I midten av oktober åpnet Petter Stordalen nye Comfort Hotel Xpress Central Station sentralt ved Oslo S. Bare få dager før åpning avdekket utbygger uønsket støy i resepsjonsområdet.

AF Byggfornyelse ønsket en åpen teknisk løsning i taket for å skape en ”røff” stil i lobbyen på nye Comfort Hotel Xpress Central Station i Fred Olsens gate.

– Vi hadde gjort det vi mente var tilstrekkelige støyreduserende tiltak, men selv om kravet til støy var ivaretatt, ville støy fra avløp fortsatt være til sjenanse, forteller Terje Mørk Matre, anleggsleder i AF Gruppen. Dette måtte de finne en løsning på, og oppdraget ble gitt til Glava. De skulle sikre god lydisolering som samtidig passet med den utseendemessige stilen som var valgt.

– Dette er en vanlig problemstilling i næringsbygg, og særlig for åpne resepsjonsområder. Det er et oppholdsrom der vi ønsker minst mulig støy utenfra, eller fra avløpsrør og tekniske anlegg, forklarer Henrik Stene, produktansvarlig i Glava. Sammen med kollega Jan-Thore Oseth vurderte han flere muligheter.

– For dette anlegget var det viktig å finne en løsning som stenger lyden inne i røret, og som samtidig dekker diskret til i sort, lik fargen i taket. Derfor ble rørene pakket inn med ArmaSound, forklarer Stene i en pressemelding.

­– Sort utførelse på isolasjonsmaterialet gjorde at det ikke var behov for å overflatebehandle rørstrekket, noe som kunne blitt en hektisk arbeidsoperasjon få dager før åpning, forteller Terje Mørk.

Anleggsleder for AF Byggfornylese, Terje Mørk Matre og hotelldirektør Solveig Voldheim (t.h.) er godt fornøyde med at resepsjonen ble fri for støy før åpningen. Henrik Stene (f.v.) og Jan-Thore Oseth i Glava registrerer at støydempingen fungerer som den skal.