Oslo 20141106. Gjermund Hagesæther (FrP) (f.v.), Svein Flåtten (H), Terje Breivik (V) og Hans Olav Syversen (KrF) etter torsdagens budsjettforhandlinger på Stortinget. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Budsjettforhandlingene drøyer

Regjeringspartiene og deres støttepartier KrF og Venstre møtes trolig først mandag ettermiddag for å fortsette forhandlingene om budsjettet.

Kristelig folkepartis stortingsgruppe møtes klokken 13. Dermed blir det ingen ny forhandlingsrunde før etter dette, tidligst i 14.30-tiden.

På morgenkvisten var det håp om at partene kunne møtes før lunsj. Men nå ser det ut til at den opprinnelige planen om å bli ferdige med forhandlingene mandag, vil ryke.

Forhandlingene mellom Høyre og Frp på den ene siden og KrF og Venstre på den andre har foreløpig ikke bunnet ut i noen enighet – en knapp uke etter at partene satte seg sammen for første gang.

Forhandlingene pågikk også hele helgen. Det er mulig at samtalene fortsetter ut denne uken, ettersom finanskomiteen først må levere en innstilling til Stortinget 20. november. Før dette skal imidlertid de andre stortingspartiene også komme med sine merknader.

En kilde opplyste til NTB søndag at det er en risiko for at forhandlingene blir flyttet opp til parlamentarisk leder-nivå. Det skjer hvis de fire fra finanskomiteen på Stortinget som nå forhandler, ikke kommer til enighet.