Glade elever fra Florvåg skole sto for underholdningen i selveste brannstasjonen. Foto: Geir Brekke/Statens vegvesen

Stor stemning da Askøy-vei ble åpnet

Det var stor stemning da den nye fv. 563 i Bakarvågen på Askøy ble offisielt åpnet 31. oktober. De yngste trafikantene markerte seg med sang og god trafikk-kultur.

Fylkesordfører Tom-Christer Nilsen klippet snoren, for anledningen håndholdt av avd.dir. Olav Finne og prosjektleder Ole-Henning Davik fra Statens vegvesen. Nilsen er oppvokst på Florvågøen i nærmeste nabolaget og har rimelig nok et sterkt eierforhold til vegen, fra ide til plan og ikke minst vedtak om bompengefinansiering for Askøypakken i fylkestinget, og senere godkjenning i Stortinget. Blant tilhørerne var også fader Oddvar, som også har hatt en hånd på rattet undervegs mot klarsignal for Askøypakken.

Blant publikum var det soleklar dominans av de yngste trafikantene i strøket, hundre elever fra Florvåg skole. Elevene sto også for underholdningen i selveste brannstasjonen i Bakarvågen etter seremonien på nyevegen. Statens vegvesen kvitterte med boller til alle.

Avd.dir. Olav Finne takket medarbeiderne i Statens vegvesen for god innsats under gjennomføringen. Han takket entreprenør Hylland AS fra Bergen for godt utført arbeid. Han takket ikke minst Hordaland fylkeskommune og Askøy kommune for godt samarbeid.

Takken ble returnert av Askøys ordfører Siv Høgtun, og også takket de mange som har stått på for å få til bompengeprosjektet på Askøy.