Ørjan Tynkkynen

Ørjan Tynkkynen til Håndverksmur

Tynkkynen kommer til Håndverksmur fra stillingen som fagsjef for bygge- og delesaker i Nesodden kommune. Han er utdannet sivilarkitekt med diplom fra NTH og gjennomført første studieavsnitt fra Technische Universität Graz i Østerrike.

- Utdanningen i Østerrike har større fokus på tekniske fag enn i Norden og dette har vært til stor nytte i arbeidslivet, heter det i en melding fra selskapet.

Til sammen har han over 20-års erfaring fra norsk byggebransje og da først og fremst fra privat sektor.

I Håndverksmur skal han jobbe med både tekniske spørsmål og med arkitektprosjektering for våre medlemmer og eksterne kunder i markedet

- Tynkkynen har bred erfaring med boligbygging og har tegnet både eneboliger, rekkehus, blokker og boligfelt med opptil flere hundre enheter. Som prosjekteringssjef i Block Watne ledet han prosjekteringsavdelingen og har tegnet tre av ferdighusene i katalogen demmes. En viktig del av jobben var å være med på å vurdere fremtidige tomter og å jobbe med overordnete utformingsprinsipper, skriver selskapet.

Den meste utfordrende oppgaven per i dag har vært å være prosjektleder for tett bygg på østsiden av a-hus sykehus hos arkitektfirmaet C.F.Møller. Andre komplekse bygg han har jobbet med har vært St. Olavs hospital, Schibsted trykkeri hos Narud Stokke Wiig og diverse kontorbygg og shoppingsentra hos HWR og Meinich arkitekter.

Håndverksmur har mange jern i ilden og flere spennende prosjekter de jobber med internt. I tillegg til murhus, satses det også på ROT-markedet.