HENT skrev under milliardavtale med Entra OPF

Entreprenørselskapet HENT skrev i dag under en totalentreprise med Entra OPF for renovering og utvidelse av Lars Hilles Gate 30. Det såkalte MediaCity-prosjektet i Bergen har en verdi på rundt en milliard kroner.

 Entra OPF eies av Entra og Oslo Pensjonsforsikring med 50 prosent hver.

Gjennom prosjektet vil Entra OPF skape det største medieklyngeclusteret i Norden. Alle de viktigste aktørene i mediebransjen i Bergen skal samlokaliseres i "Media City Bergen".

Eiendommen består av ca 35 000 m², og det er planlagt å utvide denne med rundt 10.000 m² til totalt 45.000 m². Byggearbeidene vil starte i fjerde kvartal 2014.

På slutten av 2012, Entra OPF vant konkurransen om å huse et mediasenter for rundt 1.200 medie ansatte og studenter. Siden begynnelsen av 2013 Entra har jobbet tett med medieselskapene for å komme frem til de beste løsningene for senteret.

TV 2, NRK, Bergens Tidende, Bergensavisen, mediafakultet ved Universitetet i Bergen og grafikkselskapet Vizrt har alle besluttet å flytte sin virksomhet i Bergen til Lars Hilles Gate 30 og har inngått leiekontrakter med Entra OPF. Dekningsgraden er nå på rundt 67 prosent.

Prosjektet har en total investeringsramme på om lag 1,5 milliarder kroner, inkludert byggets nåværende verdi.