Administrerende direktør Ståle Rød i Skanska.

332 millioner i pluss for Skanska per 3. kvartal

Skanska har fremgang på resultatsiden i entreprenørvirksomheten, men opplever noe tilbakegang på boligsiden i selskapet. Marginene i entreprenørdelen av selskapet er på 2,8 prosent.

Skanska la fram sine tall for tredje kvartal fredag morgen. Selskapet mener resultatet for den samlede virksomheten i Norge viser en positiv trend for kvartalet.

- Vi er fornøyde med at resultatmarginen fortsetter sin positive utvikling for entreprenørvirksomheten dette året og at det samlede resultat for Skanska i Norge er forbedret, sier administrerende direktør i Skanska, Ståle Rød.

Den samlede omsetningen i selskapene per tredje kvartal endte på 9,3 milliarder kroner.

Samlet driftsresultat var på 332 millioner kroner, mot 327 samme periode i fjor. Entreprenørvirksomheten sto for 251 millioner, mens Skanska Norge Boligutvikling sto for 81 millioner kroner.

Entreprenøren fortsetter positiv resultatutvikling

Entreprenørvirksomheten i Skanska Norge med datterselskaper, nådde en omsetning på 9,1 milliarder, og et driftsresultat på 251 millioner kroner per 3. kvartal 2014.

Tilsvarende resultat per 3. kvartal 2013 var 239 millioner kroner.

- Resultatmarginen på 2,8 prosent er tilfredsstillende, men fortsatt noe bak våre langsiktige ambisjoner, heter det i meldingen fra Skanska.

Selskapet har inngått kontrakter for 3,2 milliarder kroner i 3. kvartal. Ved utgangen av kvartalet var den totale ordrereserven til selskapet på 10,9 milliarder kroner, mot 11,3 milliarder per 3. kvartal i 2013. En betydelig del av selskapets anleggsvirksomhet er innenfor rehabilitering og bygging av kraftverk.

- Vi har for tiden syv løpende kontrakter, med en samlet kontraktsverdi på rundt 1,5 milliarder kroner. I kvartalet har vi kontrahert Rosten kraftverk for Eidsiva og Dam Skjerkevatn for Agder Energi, skriver selskapet i meldingen.

Lavere omsetning i Skanska Bolig

Boligutvikleren Skanska Bolig nådde en omsetning på 813 millioner kroner og et resultat på 81 millioner kroner per 3. kvartal, mot en omsetning på 1,3 milliarder kroner og et resultat på 88 millioner kroner for samme periode i 2013.

På grunn av en variabel markedssituasjon og færre igangsatte prosjekter, har boligsalget for Skanska totalt sett gått ned. 

- Samtidig har vi mange gode prosjekter som vi mener et attraktive i forhold til markedets behov. Markedet på Østlandet er stabilt, men det er fortsatt utfordringer, blant annet i Stavanger, skriver Skanska.

Dødsulykke

Entreprenørvirksomheten kan vise til forbedrede H1-resultater sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Per 3. kvartal er det registrert 13 fraværsskader på egne ansatte, noe som representerer en klar nedgang sett opp i mot samme periode i 2013, hvor det ble registrert 21 fraværsskader. Dette tilsvarer en H1-verdi (antall fraværsskader pr. million arbeidstimer) på 2,53 hittil i år. Kvartalet isolert ga en H1 verdi på 2,34.

Men til tross for en nedgang i antall fraværsskader, opplevde Skanska Norge sin første dødsulykke siden 2011, da en ansatt hos en av Skanskas underentreprenører omkom i en arbeidsulykke på Fibo-prosjektet i Holmestrand fredag 3. oktober.

- Denne tragiske ulykken viser hvor viktig det er at vi må jobbe med sikkerhet hver eneste dag. Sikkerhet er det viktigste av alt, og dette er noe vi aldri må glemme. Denne ulykken er dessverre en trist bekreftelse på nettopp dette, sier Ståle Rød.

Sykefraværet viser en nedgang fra 5,4 % per 3. kvartal 2013 til 5,1 % per 3. kvartal 2014. Tross en liten nedgang, er det fortsatt behov for å fortsette selskapets systematiske forebyggende arbeid med tilrettelegging for gode arbeidsoperasjoner.