Anita C. Drabløs, prosjektleder i Norsk design- og arkitektursenter. Foto: nyebilder.no

Vil spare vann i grønne bygg

Et innovasjonsprosjekt med utspring i Hareid kan bidra til en kraftig reduksjon i vannforbruket til grønne forretningsbygg. Nå mottar prosjektet 380.000 kroner i støtte fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP).

Det skriver byrået pressenytt.no i en pressemelding torsdag.

Det norske selskapet Jets Vacuum har sammen med designere fra Eggs Design igangsatt et prosjekt for å redusere vannforbruk og øke gjenbruk av vann og kloakk i grønne bygninger.

– Dette prosjektet er et veldig godt eksempel på at det går an å kombinere bærekraft og forretningsutvikling. Her skal produsent og designer, sammen med brukere, drive innovasjonsprosessen fremover. Det blir svært spennende å se hva dette vil ha å si for fremtidens bærekraftige vannkonsepter, sier Anita C. Drabløs, prosjektleder i Norsk design- og arkitektursenter.

I år deles det ut 7 millioner kroner gjennom Designdrevet innovasjonsprogram (DIP) til i alt 18 prosjekter. DIP drives av Norsk design- og arkitektursenter, som ligger under Nærings- og fiskeridepartementet.

Jets Vacuum er, ifølge pressemeldingen, verdens største leverandør av vakuumbaserte sanitærløsninger til skip. I 2013 omsatte Hareid-selskapet for 340 millioner kroner.