Konsernsjef i KLP, Sverre Thornes. Foto: KLP

God tilstrømning til KLP

Et godt år med stor tilflytning har gitt en økning på 100 milliarder kroner av KLPs forvaltningskapital.

Det skriver konsernet i en pressemelding onsdag.

Verdijustert avkastning etter tredje kvartal endte på 4,9 prosent for KLP.

– For ansatte i offentlig sektor og våre kunder er det viktig å vise at vi tar godt vare på pensjonsmidlene gjennom å levere gode resultater, sier konsernsjef Sverre Thornes i KLP.

Aksjeavkastningen i tredje kvartal var, ifølge meldingen, nær null. Dette skal ha medført en verdijustert avkastning i tredje kvartal på 1,2 prosent.

Kundestrøm til KLP

I 2014 har et stort antall kunder flyttet til KLP etter at Storebrand og DnB Livsforsikring har trukket seg fra markedet for offentlig tjenestepensjon. 58 kommuner har i løpet av 2014 flyttet sine ordninger til KLP, heter det i pressemeldingen.

I tillegg har nær 200 bedrifter med offentlig tjenestepensjon flyttet til KLP. Dette gir, ifølge konsernet, en tilflytting av rundt 132.000 individuelle rettighetshavere.

– Denne tilflyttingen representerer en av de største tilstrømmingene av nye medlemmer til KLPs pensjonsordninger noen sinne. KLP møter den endrede markedssituasjonen med fortsatt fokus på verdiskaping gjennom god avkastning, lave kostnader og god service, sier Sverre Thornes.

Kraftig økning

KLP hadde ved utgangen av tredje kvartal en forvaltningskapital på 470 milliarder kroner.

367,8 milliarder kroner av dette er knyttet til pensjonsfond tilhørende offentlig tjenestepensjon. Hittil i år har konsernets forvaltningskapital økt med 100 milliarder. En stor del av veksten kan tilskrives flytting av nye kunder til KLP.