Vegvesenet nekter å gi seg mot BMO – anker til Høyesterett

Statens vegvesen tapt mot BMO Entreprenør i tre rettsrunder. Men Vegvesenet nekter å gi seg i den bitre kontraktsstriden.

Mandag ble anken, ifølge Dagens Næringsliv, sendt til Høyesterett. Bakgrunnen for konflikten er at hovedeier i Kongsberg-bedriften BMO Entreprenør i mars klagde på at Statens vegvesen forkastet selskapets klart laveste tilbud på bruvedlikehold i Telemark.

Byggherren valgte heller å skrive kontrakt med Ypsilon Contractors som skulle ha to millioner kroner mer.

Statens vegvesens saksbehandler, som selv hadde jobbet i flere år i nettopp Ypsilon, mente BMOs tilbud manglet kvalifikasjonskrav.

I to runder i tingretten og i en enstemmig kjennelse i lagmannsretten, har Statens vegvesen, representert ved Samferdselsdepartementet og Telemark fylkeskommune, tapt i striden om hvem som skal få oppdraget.

Likevel nekter staten å rette seg etter lagmannsrettens kjennelse, og har valgt å sende anke til Høyesterett, skriver Dagens Næringsliv.

- En farse

Samtidig har BMO Entreprenør fått frist på seg til 9. desember for å bestemme seg om de vil ta ut søksmål mot staten. De har foreslått at man avventer søksmålet har behandlet anken, noe staten ikke ønsker.

Overfor Dagens Næringsliv kaller hovedeier i BMO Entreprenør, Vidar Pettersen, saken for «en farse».

– Staten kan jo bare anke til krampa tar dem, det har ingen økonomiske konsekvenser for dem etter som skattebetalerne tar regningen. Dette er blitt en farse. Makten til maktarroganse har jeg aldri sett. Jeg lurer på om det har gått så mye prestisje i saken at noen med overordnet myndighet burde se på denne saken, sier han til avisen.

- Subjektive partsinnlegg

Torje Sunde hos Regjeringsadvokaten sier følgende om Pettersens kommentar:

– Når det gjelder motpartens kommentarer fremstår disse som subjektive partsinnlegg og for stå for deres regning, sier Torje Sunde til Dagens Næringsliv.