Hans Edvardsen og Tomasz Sweklej.

Torpol signerte Prinsens gate

Torpol har fått oppdrag for Bymiljøetaten (Oslo kommune) til en verdi av 197 millioner kroner.

Entreprisen omfatter totalombygging av Prinsens gate og Tollbrugata i kvadraturen i Oslo. Formålet med oppdraget er å etablere toveis-trikk i Prinsens gate samt gi gaten et estetisk løft fra krysset Fred Olsens gate til Nedre Vollgate (over Wessels plass). I tillegg etableres Tollbugata som toveis bussgate.

– Vi er meget glade og stolte over tilliten Oslo kommune viser oss ved å velge Torpol som hovedentreprenør på dette prestisjeprosjektet. Kontrakten er den største vi har fått i Norge og viser at vi besitter både kompetanse og kapasitet tilpasset komplekse og sammensatte prosjekter sier Marcin Krupa, daglig leder i Torpol Norge.

Prinsens gate er en av de viktigste kollektivårene som går øst – vest i gjennom byen. Gata er i dag flaskehalsen for kollektivtrafikken gjennom sentrum der busser, trikker og biler blokkerer for hverandre i rushtida. Det er med bakgrunn i dette gjennomført en detaljprosjektering som omfatter etablering av toveis trikk, med dobbeltspor i Prinsensgate og over Wessels plass og toveis buss i Tollbugata. Det legges til grunn etablering av høystandard stoppested for trikken i Prinsens gate.

Arbeidet starter i desember og er planlagt ferdigstilt i juni 2017.