Homleid

Asplan Viak og Vegvesenet signerte for kommunedelplan

Tirsdag formiddag signerte Statens vegvesen og Asplan Viak kontrakt på bistand i prosessen med å utarbeide kommunedelplan for ny firefelts E6 fra Vingrom til Ensby.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding på sine nettsider.

Kommunedelplanen berører både Lillehammer og Øyer kommune, og ny firefelts E6 på strekningen vil bli 17 kilometer lang, skriver Vegvesenet.

I arbeidet med kommunedelplanen for E6 Vingrom–Ensby utreder Statens vegvesen ny firefelts vei i dagens korridor, samt alternativer på vestsiden av Lågen.

– Bygging av ny E6 forbi Lillehammer er komplisert, fordi det er mange hensyn å ta, sier prosjektleder for E6 Biri – Otta, Øyvind Moshagen.

– Viktige elementer er for eksempel strandlinjen og allmennhetens tilgang til Mjøsa, kryssing av Lågen, støy, kulturminner, naturreservat, vannverk og dyrket mark- for å nevne noe. Asplan Viak har den kompetansen som trengs for å løse arbeidet med kommunedelplanen på aller beste måte, og vi ser frem til samarbeidet med konsulenten, fortsetter Moshagen.

Målsettingen er at forslag til kommunedelplan skal være klart for høring ved årsskiftet 2016/17, og at den kan sluttbehandles i kommunene medio 2017. Siden en utbygging av firefelts E6 på denne strekningen foreløpig ikke er prioritert i NTP, er det usikkert når prosjektet kan bli gjennomført, heter det i pressemeldingen fra Statens vegvesen.