Lysarmatur raste ned i Aquarama

Lysrør og takplater raste ned i badeanlegget Aquarama i Kristiansand mandag kveld. Aquarama varsler reklamasjon.

Det skriver Fædrelandsvennen i en artikkel på sine nettsider.

Tirsdag kan avisen fortelle at de tunge lysrørene kun har vært gjort fast i selve himlingsplatene med en liten trebit, og at de etter hvert viste seg for tunge for å holdes oppe lenger av de tynne isolasjonsplatene.

– Lysarmaturene har vært for tunge for takplatene de var festet i, forklarer Steinar Revheim, teknisk ansvarlig ved Aquarama, til fvn.no.

– Dette er ingen liten sak, og vi tar det alvorlig. Nå skal alle armaturene tas ned og festes på nytt over takplatene. Vi håper å kunne åpne opp bassenget igjen onsdag morgen, sier Revheim.

Han bekrefter overfor Fædrelandsvennen at lysrørene er feilmontert. Ingen av lysarmaturene var montert over bassenget i rommet hvor de falt ned, og Revheim sier overfor Fædrelandsvennen at det ikke har vært noen risiko for en alvorlig ulykke.

Det er arbeidsfellesskapet BRG Entreprenør og Kruse Smith som har hatt prosjektering, mens Bravida sto for monteringen. GHV monterte takplatene, skriver fvn.no.

Revheim sier at de kun vil forholde seg til arbeidsfelsskapet i denne saken og forteller at det nå er snakk om en ren reklamasjonssak.